7 x waarom vriendinnen die samen reizen een hechtere vriendschap hebben

Samen met een vriendin op reis is spannend, reuze gezellig maar vooral ook onvoorspelbaar. Jullie verkennen samen een vreemd land, veroveren samen angsten en leren elkaar écht kennen. Door de bijzondere momenten die je samen deelt worden de vrienden die met je reizen de beste die jij je maar kan wensen. En wij leggen je zeven keer haarfijn uit waarom.

Samen totaal verdwalen tijdens jullie roadtrip in dat te leuke hippiebusje en scheldend ‘weglopen’ nadat ze in jouw ogen niet genoeg had overlegd over de activiteiten van die dag. O, en niet te vergeten de zoveelste ochtend dat jullie met barstende koppijn op het strand liggen na een geweldige avond. Genoeg memorabele momenten die echt ergens goed voor zijn geweest.

1. Teamwork

Als je samen een paar weken gaat reizen is het belangrijk dat je in staat bent om naar elkaar te luisteren en te overleggen. Dit maakt dat jullie beter leren samenwerken wat ten goede komt aan jullie vriendschap.

2. Je leert elkaar echt kennen

En dat gaat verder dan de ‘gewone’ huilbui om een lover. Je kent nu echt al haar slechte en goede eigenschappen die je anders nooit had ontdekt.

3. Je bent op elkaar aangewezen

Ook als jullie elkaar eigenlijk niet meer kunnen luchten en zien, moeten jullie er toch samen uitkomen. De moeite die hier bij komt kijken brengt jullie dichter bij elkaar. Je zult voortaan niet meer zomaar weglopen voor een discussie.

4. Je groeit samen

Doordat jullie samen nieuwe dingen doen, groeien jullie ook samen. De kans is groot dat het thuisfront je complimenteert over je nieuwe volwassen houding. Wedden dat dit ook bij je vriendin wordt gezegd?

5. Zeeën van tijd

Aangezien jullie niet meer de verplichting van werk, studie of familie hebben kunnen eindelijk eens echt bespreken wat jullie dwarszit. En dan bedoelen we op een dieper niveau. Je deelt misschien wel voor het eerst je grootste geheimen met je reisgenoot.

6. Je kan totaal jezelf zijn

Voorheen zette je misschien nog wel eens over je pesthumeur heen als je met een vriendinnetje was. Nu jullie weken met elkaar ‘opgescheept’ zitten kan jij totaal jezelf zijn. En dan leer je elkaar pas echt kennen.

7. Onbetaalbare herinneringen

Alleen jullie samen hebben deze ervaringen. Van de mooiste plekken in the middle of nowhere totdat jullie pech kregen tijdens jullie roadtrip. Jullie kunnen hier nog heel lang van nagenieten, samen.

Reageer op artikel:
7 x waarom vriendinnen die samen reizen een hechtere vriendschap hebben
Sluiten