Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 22 okt 2016

7 x waarom we Cartoon Network nog iedere dag missen

Als je Cartoon Network keek dan was je de bomb. Van The Powerpuff Girls tot Ed, Edd n Eddy en de legendarische Cow and Chicken. We herinneren ze nog allemaal en wat is het jammer dat de tijd van de cartoons op Cartoon Network voorbij is. We missen Johnny Bravo en de genie Dexter nog elke dag.

1. De allerleukste televisie programma’s zag je hier

De enige echte superheldinnen Blossom, Bubbles en Buttercup, de sexy Johnny Bravo, de broer-zus relatie tussen Dexter en Dee Dee en voor een flinke dosis droge humor Cow and Chicken.

Voor elke bui en emotie was er een geschikt televisie programma en je kon je helemaal inleven in de karakters. Daarnaast leerden ze ons om op te staan tegen het kwaad. Voor jong en oud was het leuk. Nooit een saai moment.

2. Popeye was het voorbeeld voor het eten van genoeg groente

Hij herinnerde ons er iedere dag aan dat we genoeg spinazie moesten eten, zodat we sterk zouden worden. Hij was dan ook een voorbeeld en als we spinazie voorgeschoteld kregen moesten we altijd aan hem denken. Als we hem nu nog wat vaker voorbij zouden zien komen, zouden we misschien wat vaker spinazie weg lepelen.

3. Het had alles wat we nodig hadden

Cartoon Network bestond uit veel plezier, liefde, sarcasme maar ook educatie. De perfecte mix waar we heel blij van werden. Ook al vonden sommige ouders de zender veel te grof, als jij naar Cartoon Network keek dan werd jij voorbereid op de keiharde wereld en daarom ben jij nu zo’n ondeugend aagje geworden. Konden we maar weer even terug naar die fantastische tijd.

4. Flirten werd onze tweede natuur

Johnny Bravo was ons beste voorbeeld als het om flirten ging. Hij leerde ons op jonge leeftijd al vooral hoe het níet moest. En daar zijn wij vrouwen een heel stuk wijzer van geworden. Als jij naar Johnny Bravo keek, dan herken je de gladde boys als geen ander. We miss you Johnny.

5. Samen met je ouders naar cartoons kijken

Tijdens etenstijd mocht je eigenlijk geen televisie kijken. Maar als Tom & Jerry erop was, dan vonden zij het stiekem ook wel leuk om met jou en je broertjes en zusjes mee te kijken. Niemand is te oud voor Tom & Jerry. Daar zijn we pap en mam dankbaar voor, alle plezier die we hebben beleefd met het hele gezin dankzij de slimme muis en de jagende kat.

6. Je leerde Engels als de beste

Cartoon Network werd ondertiteld en daarom leerden we Engels als de beste al voordat we les kregen op school. Thanks to Cartoon Network, je liep sowieso voor op de kinderen die niet naar de zender keken. Als de fantastische programma’s vandaag de dag nog uitgezonden werden konden we ons niveau Engels prima op peil houden. En Dexter leerde ons ook nog een woordje Frans. Omelette du fromage.

7. Het was dé zender met alleen maar cartoons

Je kinderdromen werden werkelijkheid want op Cartoon Network zag je alleen maar cartoons en ze waren de allerbeste ever. Je had namelijk helemaal geen zin in saaie realiteit. Achter de buis kon jij je helemaal terugtrekken in de Flintstones tijd of juist in space. Want als kind wilde je alleen maar fantasie en stripfiguren met een gezonde dosis humor en sarcasme.

Nog meer nostalgie: Voor alle Hyves fans: dit zijn de 11 mooiste herinneringen

Reageer op artikel:
7 x waarom we Cartoon Network nog iedere dag missen
Sluiten