Perfectioneer je look: zo knip, style en draag je de 70’s pony

De 70's pony is weer terug van weggeweest. Of is hij eigenlijk nooit weggeweest? Hoe dan ook, een pony draag je niet zomaar. Het is net als een Tamagotchi. Het vereist een eindeloze hoeveelheid aandacht en als je even niet oplet gaat het mis. Dit is hoe je je pony perfect knipt, stylet en draagt.

Waar je naar moet vragen

Aangezien je wel honderd verschillende pony’s lijkt te hebben in het oog van de kapper, is het verstandig heel duidelijk over te brengen wat je precies wilt. Een ’70’s pony’ of ‘retro pony’ kan op akelig veel verschillende manieren worden opgevat. Neem daarom een foto mee van de look waar je naartoe wil. Het ligt er natuurlijk ook maar net aan of je haartype de pony toelaat, maar dit is wel de beste manier om tot een besluit te komen bij de kapper. Deze kan precies met je meedenken en vertellen of de look haalbaar is.

Het onderhoud

We zullen eerlijk zijn, het onderhoud is redelijk dramatisch en je zult behoorlijk vaak een tripje moeten maken naar je kapsalon. Het beste kun je om de 10 dagen de boel een beetje bijknippen (zelf leren is dus misschien ook wel eens gunstige en geldbesparende optie).

Stylen

Ook dit ligt weer geheel aan je haartype. Wanneer je bijvoorbeeld dun, stijl haar hebt kunnen we je een volume mouse/spray aanraden. Aanbrengen op vochtig haar en vervolgens droog föhnen. Gebruik ondertussen je vingers om het haar te stylen.

Voor dik, stijl haar raden we juist een product aan wat het haar iets zwaarder maakt. Denk hierbij aan een strong hold gel. Dames met krullen kunnen het beste proberen hun pony een beetje plat te föhnen, maar wel zo voorzichtig mogelijk aangezien alles anders al snel gaat pluizen.

Hou hem schoon

Grote kans dat je je haar niet iedere dag wast, maar we kunnen je wel aanraden je pony iedere dag te wassen. Je pony vangt namelijk veel meer olie dan de rest van je haar door de aanraking met je voorhoofd. En een vettige pony.. is geen aantrekkelijk aanzicht. Zorg dus voor een goed geknipte, mooi gestylde maar vooral schone pony voor de perfecte look.

Reageer op artikel:
Perfectioneer je look: zo knip, style en draag je de 70’s pony
Sluiten