Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Life 28 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

8 activiteiten om je mood niet te laten bederven door de regen

De Nederlandse herfst is begonnen. De regen klapt tegen de ramen en we hebben de zomerjurkjes al ingewisseld voor truitjes. Niet echt motiverend voor je mood. Maar gelukkig hebben wij acht onwijs leuke activiteiten op een rijtje gezet om gezellig binnen te doen.

Licht je vriendinnen of lover in en maak er ondanks de regen toch nog een leuke dag van.

Leuke activiteiten voor een regenachtige dag

Regen kan af en toe best deprimerend werken – de wereld wordt een stukje donkerder en je hebt niet echt zin om naar buiten te gaan. Of je nou af wilt spreken met vriendinnen of alleen thuis bent, het kan een echte uitdaging zijn om leuke activiteiten te bedenken als het regent.

Maar don’t cancel all the fun, verplaats het gewoon naar binnen!

Psst, wil je dit artikel terug kunnen lezen? Sla hem dan op met Pinterest.

1. Terug in de tijd, naar je favoriete snacks van vroeger

Ga een middagje terug naar de jongere jij. Maak al je favoriete snacks klaar die je in geen jaren meer hebt gehad. Denk bijvoorbeeld aan wentelteefjes of die heerlijke tosti die je moeder altijd speciaal voor jou maakte.

2. Glamping in de woonkamer

Trommel je besties op en maak je eigen tentenkamp in de woonkamer. Voeg wat kaarsen, lampjes en kampvuurgeluiden toe voor een Insta-waardige ervaring. Als je er helemaal voor wilt gaan, kan je ook nog citroenkoekjes gaan bakken (yum). Dit, en nog veel meer recepten, vind je hier.

3. Homemade ijsthee

Wie houdt er niet van. Een ijsthee kan er altijd wel in. Hoe lekker is het dan wel niet om er zelf eentje te maken. Nóg leuker: de zelfgemaakte ijsthee daarna op de bank samen met een paar vriendinnen opdrinken. Enjoy.

4. Maak een nieuwe afspeellijst aan

Neem je tijd om de ultieme afspeellijst samen te stellen. Gelukt? Tijd om je woonkamer op zijn kop te zetten door een mini-dansfeestje te organiseren met je vrienden. Lekker ongegeneerd dansen!

5. Spelletjesavond

Organiseer een gezellige spelletjesavond met een paar vrienden. Haal alle oude bordspelletjes uit de kast en maak er een leuke avond van.

6. Een warm bad en wijn

Verwen jezelf met een heerlijk warm bad, je favoriete badschuim en een heerlijk wijntje. Je hebt het verdiend. En psst, misschien is er ook nog wel ruimte voor je lover.

7. Begin een DIY-project

Nodig je vriendinnen uit voor een crea-middagje. Er bestaan heel wat leuke DIY-ideeën. Wat dacht je van zelfgemaakte kaarsen of zelf droogbloemen maken. Tie-dyen is ook heel makkelijk om zelf te doen. Het kan zelfs met rode wijn. Hier lees je er alles over (en geloof ons, dit wil je).

8. Kaarsen, thee en een boek

Breng een beetje sfeer in het huis door superveel geurkaarsen aan te steken op een druilerige dag. Zet daarna een grote kop thee en plof op de bank met een goed boek. Fan van romantische boeken of juist spannende thrillers? Bekijk eens ons boekenlijstje, er zit vast iets voor je tussen.

Reageer op artikel:
8 activiteiten om je mood niet te laten bederven door de regen
Sluiten