Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 27 mei 2015

8 beautytips van Marilyn Monroe die het zeker waard zijn om te lezen

We love Marilyn. Ze wist zichzelf altijd als een bijzonder charmante dame te presenteren, maar zeker niet als een domme. Ze was trots op haar sexy uitstraling, maar liet dat zeker niet haar enige zichtbare kant zijn. Ze wist wat innerlijke schoonheid was en pleitte hier dan ook als geen ander voor. En daar kunnen wij nog een aantal wijze lessen van leren:

1. ‘Aan alle meisjes die denken dat ze dik zijn omdat ze geen maatje 34 hebben, jullie zijn de knapperds. Het is de maatschappij die lelijk is.’

Hoewel vandaag de dag veel celebs wel dergelijke uitspraken durven te doen, was Marilyn absoluut een van de eersten.

2. ‘Een sekssymbool zijn is een ding. Ik vind het alleen niet leuk om een ‘ding’ te zijn.’

Marilyn had dondersgoed door wat voor rol ze vervulde, maar ze wilde echt niet alleen om haar looks bekend staan. Ook best stoer voor een dame in die tijd.

3. ‘Korsetten zouden nooit moeten zijn bedacht. Welke man wil er nu een vogelkooi omarmen?’

Tja, daar heeft ze ook wel een punt. Waarom doen we allemaal zo ons best om onze tailles extreem dun te krijgen en onze borsten en billen te liften? Waarom kunnen we er niet gewoon uitzien als onszelf?

4. ‘Schoonheid en vrouwelijkheid is tijdloos en het hebben van glamour kan niet worden gemaakt.’

Hoewel Marilyn vaak enorm veel make-up moest dragen voor shoots en films, wilde ze zelf altijd het liefst zo natuurlijk mogelijk op foto’s.

5. ‘Onder mijn make-up en achter mijn glimlach zit gewoon een meisje die de wereld wenst.’

Een eerste impressie is mooi en ook zeker belangrijk, maar uiteindelijk gaat het om wat er aan de binnenkant zit.

6. ‘Ik wil oud worden zonder facelifts. Ik wil dapper zijn en loyaal naar het gezicht wat ik heb gekregen.’

Zeker in die tijd was het behoorlijk normaal om je even flink te laten liften wanneer moedertje tijd aan kwam kloppen, waardoor we alleen nog maar meer respect hebben voor Marilyn.

7. ‘Iemand anders willen zijn is zonde van de persoon die jij bent.’

Door zo druk bezig te zijn met het lijken op iemand anders, mis je compleet hoe speciaal jij eigenlijk zelf bent. Leer van jezelf te houden, met of zonder flaws.

8. ‘Imperfectie is schoonheid, gekkigheid is geniaal en het is beter om absoluut belachelijk te zijn dan verschrikkelijk saai.’

Er is niet zoiets als perfectie en gelukkig ook maar. Hoe saai zou het leven dan worden? Wees lekker gek en vooral lekker jezelf.

Reageer op artikel:
8 beautytips van Marilyn Monroe die het zeker waard zijn om te lezen
Sluiten