8 beautytrucjes waarmee je er in één minuut frisser uitziet

Soms heb je 's ochtends of 's avonds even niet zoveel tijd meer om jezelf mooi te maken. Normaal gaat er een hele routine aan vooraf, maar nu heb je haast. Hoe knap je jezelf nu zo snel mogelijk even op? Met de volgende trucjes zie je er binnen een minuut frisser uit.

1. Smelt een ijsblokje over je gezicht

Maak eerst je gezicht voorzichtig schoon. Smelt vervolgens een ijsblokje tussen je handen en ga één keer met het ijsblokje over je gezicht heen. Hiermee krimp je je poriën en de koeling zorgt voor het afnemen van ontstekingen.

2. Eet een rijpe banaan en wrijf vervolgens de binnenkant van de schil over je gezicht

De binnenkant van een bananenschil bevat enzymen die de huid exfoliëren en hydrateren. Laat de banaan die op je gezicht is achter gebleven even oxideren (ook wel bruin worden) en was het vervolgens af met lauwwarm water.

3. Neem rozenwater mee in een sprayflesje

Collageen (hetgene in je huid wat rimpels voorkomt en de huid soepel houdt) wordt afgebroken wanneer de huid vocht tekort komt. Wanneer je voelt dat je gezicht droog en trekkerig wordt, sprits je wat rozenwater over je gezicht heen. Rozenwater boost de celaanmaak van de huid en ruikt ook nog eens heerlijk.

4. Neem je probiotica

Probiotica is goed voor het onderhouden van je immuunsysteem en zorgt voor de juiste balans tussen goede en slechte bacteriën. Zou hou je je huid mooi en je energielevel hoog.

5. Doe op de plaats jumping jacks

Of een andere uitputtende beweging voor 60 seconden lang. Hiermee boost je je zuurstoflevel en daarmee je metabolisme. Kun je ook meteen je blush laten liggen voor die dag.

6. Je lippenstift is multifunctioneel

Geen tijd in de ochtend? Zwiep je lippenstift dan gewoon over je oogleden, jukbeenderen en lippen (behalve met een rode lippenstift dan). Zo klaar en makkelijker dan je denkt.

8. Een beetje moe? Kleur je waterlijn in met een donker potlood

Hoewel je zou denken dat de donkere kleur te heftig is voor overdag, steekt het donkere juist goed af tegen het witte van je oog. Zo oogt het alsof je die acht uur slaap gewoon hebt gehaald.

Reageer op artikel:
8 beautytrucjes waarmee je er in één minuut frisser uitziet
Sluiten