Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty & Style 4 augustus 2017

8 briljante tips om je krullen zo lang mogelijk in model te laten

We kennen het allemaal; je hebt moeite gedaan om je haar oh zo mooi te krullen en je bent heel blij met het eindresultaat. Maar hoe zorg je er nou voor dat je krullen de hele dag en avond blijven zitten? Want het gebeurt helaas maar al te vaak dat je er na een uur niets meer van ziet.

Het is een haarnachtmerrie van een vrouw, ongelooflijk veel moeite doen om je haar in de perfecte krul te krijgen en er dan na een uurtje niets meer van terugzien. Haar dat ingezakt is als een plumpudding en krullen die alleen nog te herkennen zijn aan een treurige slag. Van wat zo prachtig begon, is niets meer over.

Bijna iedere vrouw maakt dit wel een keertje mee. Met als gevolg dat je eigenlijk geen zin meer hebt om je haar te krullen als je er maar vijf minuten plezier van kunt hebben. Logisch. Maar wees gerust, waar een probleem is, is een oplossing. Als je de volgende 8 tips opvolgt zul je zien dat je jaloersmakende krullen de hele avond blijven zitten.

1. Bescherm je haar

Gebruik altijd een heat protection in je haar voordat je begint met het krullen van je haar. Ook al voorkomt dit niet dat je krullen gaan inzakken, het zorgt er wel voor dat je haar er gezond blijft uitzien. En ook dat draagt bij aan je awardwinning kapsel.

2. Verstevig je haar

Om zoveel mogelijk volume te kunnen maken en om de krullen te verstevigen is het niet alleen belangrijk om na het krullen van je haar je lokken te verstevigen maar ook zeker daarvoor. Breng op handdoekdroog haar een volume product

3. Maak je haar goed droog voor je start met krullen

Dit is van essentieel belang. Op nat haar pakt je krultang namelijk niet.

4. Kies de juiste tang

Bedenk eerst hoe je wilt dat het eindresultaat eruit komt te zien. Als je bijvoorbeeld kiest voor een tang van 13 of 19 milimeter, dan krijg je een sterke krul. Dat is zeer geschikt als je krullen hebt en het op sommige plekken wat mooier willen maken. Een tang van 38 milimeter is juist helemaal top als je een beetje beweging wilt in je haar, maar niet echt krullen wilt.

5. Stel de juiste hitte in

De temperatuur is bepalend. Hoe hoger de temperatuur, hoe sterker de krul pakt. Maar wat ook geldt: hoe heter, hoe schadelijker.

6. Zet je krul vast en laat het afkoelen

Deze stap mag je niet vergeten. Een afkoelproces geeft de krul een betere houdbaarheid maar neemt wel meer tijd in beslag.

Het haar eerst verhitten, even vastzetten en laten afkoelen geeft het mooiste resultaat. Dit kun je bijvoorbeeld doen met boucle clips, deze geven ook vaak minder deuken in het haar.

7. Top af met haarlak

Zo blijft je haar langer in de krul. Overdrijf het niet, want dan worden je haren zwaar en zakken de krullen alsnog uit.

8. Bescherm je haar als je naar buiten gaat

Het weer kan nog wel eens roet in je mooie kapsel gooien. Regent het of is het mistig? Bescherm je haar dan met een capuchon of petje. Maar ook wind kan tegen je werken. Draai je haar in dat geval voorzichtig in een knotje.

We willen je nog voor één ding waarschuwen: complimentjes krijg je dit keer niet alleen aan het begin van de avond, maar de hele nacht door. Geniet!

Reageer op artikel:
8 briljante tips om je krullen zo lang mogelijk in model te laten
Sluiten