Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 17 apr 2016

8 dingen die iedereen herkent die altijd op vakantie ging naar de Waddeneilanden

De Waddeneilanden hebben iets magisch. Je waant je in het buitenland, maar je kunt gewoon Nederlands blijven praten. Het is rustig, het is feesten en het is nostalgisch. Want de Waddeneilanden, daar ging jij vroeger standaard heen op vakantie.

1. Het speciale gevoel begon al op de boot

Zodra je de boot op liep, rechtstreeks naar de bovenste verdieping, zodat je buiten kon staan, begon het vakantiegevoel. De wind door je haren, de zon op je gezicht. Het was altijd weer speciaal. En dan at je een van huis meegenomen broodje, met een pakje drinken en dan wist je: het gaat weer beginnen.

2. Het waaide altijd hard

De fietstochten die maar nooit op leken te houden zijn eigenlijk het enige minpunt aan de Waddeneilanden. Die keer dat je heel Ameland hebt over gefietst en het leek of het eiland zo groot was als heel Nederland, staat je nog goed bij. En als je alleen in het donker over de Longway op Terschelling moest fietsen, hoopte je vurig op wind mee. Je weet niet hoe het kan, maar de wind is altijd krachtig op de eilanden en het is zelden in je voordeel.

3. Behalve de schattige dorpjes was er weinig, maar dat maakte niets uit

Je was op jezelf, je familie en je vriendinnetjes die je daar ieder jaar weer zag aangewezen. Door het jaar heen zagen jullie elkaar vrijwel nooit, maar vanaf het moment dat jullie elkaar in de zomer weer voor het eerst begroeten, was het alsof je elkaar gisteren nog zag. Nog steeds duid je je vriendinnen aan als ’Sophie van Vlieland’ .

4. Je hebt leren bier drinken op Terschelling

En ook leren bouwen eigenlijk. Want ja, ook jij deed mee aan de wedstrijd wie-had-de-hoogste-toren-van-bierkratjes op de camping.

5. Later ging je los in De Koog op Texel

Overdag chillen op het strand van De Cocksdorp, ijs of spareribs eten bij Paal 28 en ’s avonds met z’n allen naar De Koog. Het liefst ging je naar een foute tent waar je bloemenkransen kreeg uitgedeeld. Hoe fouter de kroeg, hoe beter.

6. En met je vakantievlam ging je naar De Slufter

Een natuurgebied aan het strand, vol met schattige schapen die je per se wilde aaien, maar die er eigenwijs blatend vandoor huppelden. Het was nooit erg druk en er waren tal van beschutte duinen…

7. Je hebt nog steeds iets met vuurtorens

De nummer één bezienswaardigheid op de Waddeneilanden. Nog steeds als je de rood-witte toren ziet, of in het donker het lichtschijnsel vanuit de verte, krijg je een speciaal gevoel van nostalgie, veiligheid en geluk.

8. Je begrijpt de zeehonden

Je hebt tig zeehonden gespot. Zeehonden zijn niet zo moeilijk te vinden, ze houden – net als jij – van de Waddeneilanden en keren er altijd terug. De natuurlijk, het water, de ruimte, de eindeloze mogelijkheden om een beetje te lummelen. En verse vis eten natuurlijk.

Het enige wat je je nu nog afvraagt is: wanneer ga je weer?

LEES OOK: 16 tekenen dat je écht toe bent aan vakantie, maar dan ook nú

Reageer op artikel:
8 dingen die iedereen herkent die altijd op vakantie ging naar de Waddeneilanden
Sluiten