Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 19 aug 2018

8 dingen die je durft te doen als je écht helemaal jezelf bent bij hem

Je leert iemand pas écht kennen na een half jaar. Dat is wat ze zeggen. In het beginstadium van het daten probeer je jezelf altijd op je allerleukst voor te doen. Je wil zo aantrekkelijk mogelijk zijn voor hem maar ook voor jezelf, zodat je vol zelfvertrouwen naast hem kan staan.

Het is ook aftasten in het begin. Je weet vaak letterlijk niets van iemand, en tijdens de dates kom je langzamerhand erachter hoe iemand in elkaar steekt. Wat zijn normen en waarden zijn en wat hij prettig vindt en wat juist niet. Je leert hem steeds beter kennen, en hij jou ook.

Als je iemand beter leert kennen, voel je je vaak steeds meer op je gemak bij diegene. Je bent niet continu bezorgt of je make-up perfect zit, of je kleding geen kreukels heeft, of dat je iets geks doet waardoor je minpunten zou scoren. Je kunt jezelf zijn. En ook al is het belangrijk dat vanaf het begin af aan al te zijn, we weten allemaal dat het tijd kost om comfortabel te zijn bij iemand. Hieraan merk je het:

1. Je scheert je niet zovaak meer

HALLELUJAH. Deze staat natuurlijk met een reden stipt op numero uno. Eerst zorgde je er hoe dan ook voor dat je je altijd keurig geschoren had. Als je ook maar dacht dat er een kans was dat je hem zou gaan zien, dan was je al gladder dan glad. Maar na een tijdje kan er prima een dag of twee tussen zitten. Je kunt niet aan de gang blijven toch?!

2. Als je gewoon je schoenen uit durft te doen

Schoenen kunnen stinken. Of nou ja, er kunnen nare geurtjes vanaf komen. En als die schoenen zo’n geurtje hebben, en je doet ze uit, dan stinken je voeten en ruik je het gelijk door het hele huis. Maar op een gegeven moment maak je je daar gewoon niet meer druk om. Fijn.

3. Je durft te zeggen wat je écht denkt

In het begin kun je nog wel eens je mening nuanceren. Uit veiligheid omdat je niet weet hoe hij erover denkt, of omdat je weet dat jouw mening misschien wel niet in de smaak valt. Maar kom op, jullie zijn een tijdje verder, en hij mag echt wel weten nu hoe je over bepaalde dingen denkt.

4. Je durft weer tapenade en spinazie te eten en knoflook door je eten te doen

In het begin zijn dit dé dingen die je wilt vermijden. Je wil namelijk hoe dan ook voorkomen dat je iets tussen je tanden hebt zitten. En knoflook, nou ja we kennen allemaal het effect van knoflook. Maar na een tijdje maakt dat niet meer uit en kun je hem gerust een waarschuwingsberichtje sturen zonder dat je je daar ongemakkelijk bij voelt.

5. Je durft je guilty pleasures toe te geven

Denk aan, urenlang series kijken met grote bakken ijs, of verslaafd zijn aan slechte soaps, of het liefst met je vinger de restjes van je bord aflikken. Hoe gek je guilty pleasures ook zijn, eerst verstop je ze angstaanvallig en laat je ze niet zien, en na een tijdje vertel je ze gewoon of doé je ze gewoon.

6. Je praat met hem vanaf de wc

In het begin is naar de wc gaan een ongemakkelijk ding. Nu kunnen jullie je gesprek gewoon verder voeren. Het is geen probleem meer. Wel met de deur dicht. Of open. Net wat jullie willen.

7. En je durft te poepen bij hem thuis

Heeft geen uitleg nodig.

8. Je durft hem ’s ochtends gewoon een kus op zijn mond te geven

Ook al heb je je tanden nog niet gepoetst. Waar je eerst angstaanvallend zorgde dat je 24/7 kauwgom, Smintjes of pepermuntjes bij je had in het geval dat je hem zou tegenkomen, besef je nu dat hij onderhand wel weet dat je geen slechte adem hebt. En dan kun je hem ’s ochtends gewoon een kus geven. Hij heeft immers zijn tanden ook nog niet gepoetst.

Reageer op artikel:
8 dingen die je durft te doen als je écht helemaal jezelf bent bij hem
Sluiten