Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 11 aug 2015

8 dingen die je tegen je ex zou willen zeggen als je hem tegenkomt

Iedereen heeft wel een ex. Iemand die je pijn heeft gedaan, iemand waarmee het niks is geworden, of iemand die toch een teleurstelling bleek. Vaak zie je exen waarmee je niet echt prettig uit elkaar bent gegaan niet meer. Maar dan is daar het 'lot', en die zorgt ervoor dat je hem vroeg of laat tegenkomt.

Daar staat ‘ie dan. Nog een paar seconden en dan ben jij ook in zijn blikveld. Je haalt diep adem. Je weet dat nú het moment is. Het moment waarover je dagen, maanden of misschien wel jaren hebt nagedacht. ‘Hoe ga ik doen als ik hem tegenkom en wat ga ik zeggen’.

En ondanks dat het natuurlijk oppervlakkig begint met een nonchalante ‘Hi, alles goed?’, zijn er bepaalde dingen die je vast en zeker ooit tegen hem wilde zeggen. Pak je moment nu.

1. Door jou heb ik geleerd wat ik écht zoek in een man en in een relatie

Vroeger wilde je gewoon een man die lekker was en leuk. Naarmate de jaren verstrijken zijn daar een hoop eisen bijgekomen. Zo vind je het misschien belangrijk dat hij succesvol is. Of dat hij juist heel zorgzaam is. Hoe dan ook, ook deze ex heeft je weer wat geleerd. Je hebt kunnen meemaken wat je fijne karaktereigenschappen vond, en je hebt ondervonden wat je echt niet leuk aan hem vond. Elimineer dat bij de volgende man en je bent Mister Perfect aan de haak geslagen.

2. Je hebt m’n hart gebroken maar het heeft me sterker dan ooit gemaakt

Op het moment dat je hart gebroken wordt, kun je wel door de grond zakken. Het doet pijn, het verdriet is groot en je wil maar één ding en dat is je weer gelukkig voelen. Maar als de pijn langzaam slijt, en je groeit eroverheen, dan kun je terugkijken en weet je dat je veel hebt geleerd. Een gebroken hart is iets wat je meeneemt de rest van je leven, maar als je het overwint zul je je ook sterker dan ooit voelen.

3. Je gaat nooit meer iemand vinden die net zoveel van je zal houden als ik dat deed

Hij was je hele wereld. En jij zou letterlijk voor hem door het vuur gaan. Hij was je zon, je maan en je toekomst. En als er iemand lief kan hebben, ben jij het wel. En daardoor mag je hem er prima op wijzen dat hij een grote liefde heeft gemist die alles voor hem zou doen.

4. I’m so over you

Soms is het gewoon fijn om dat recht in iemands gezicht te kunnen zeggen. Bekijk het maar. Gewoon om hem te laten zien dat het heel goed gaat in je uppie. Dat je het eigenlijk wel lekker vindt zo. En als hij dacht dat je nooit over hem heen zou komen, gaat het je een enorme adrelinashot geven om te laten zien dat je dat wél bent. Deuk in zijn ego, punten voor die van jou.

5. Ik had je nooit zo over mij heen mogen laten lopen, maar ik heb ervan geleerd

Wat hij deed was niet oké. Je had je nooit zo mogen laten behandelen. En je hebt je al die tijd voorgenomen dat als je hem nog een keer zou zien, je dit ook zou zeggen. Want tijdens jullie relatie zag je het nog niet in, of durfde je er niets van te zeggen. Terwijl je daar echt wel de ballen voor hebt. Perfect dat die kans zich nu wel voordoet toch?

6. Ondanks dat we een fijne tijd hebben gehad, is het goed dat we uit elkaar zijn

Oftewel, al die tijd dat je tegen hem hebt gezegd dat hij je ware liefde voor ever and altijd zal zijn, zat je eigenlijk fout. Wrijf dat er maar even in. Weer een deukje in zijn ego erbij. En oké, het is niet zo dat we je aansporen om hem deuken in zijn ego te geven hoor. Maar de reden dat je hem nooit meer ziet is vast niet omdat jullie zo leuk uit elkaar zijn gegaan. Dan mag je best even kickass zijn op dit moment.

7. Achteraf gezien hadden we kunnen weten dat het niet zou werken

Hij is hij en jij bent jij. En ondanks dat jullie een geweldige tijd hebben gehad, waren er al veel wrijvingen. Je merkt dat je nu nog beter in je vel zit, het leven eigenlijk ook prima is zonder hem, en dat toen jullie samen waren de dingen onrustig waren. Jullie vlogen elkaar net iets te vaak in elkaars haren, en hij was er niet altijd wanneer jij hem nodig had. Als dat eigenlijk altijd al zo is geweest (wat je nu pas inziet), dan is het maar beter dat jullie geen stel meer zijn.

8. Ik hoop dat het goed met je gaat, dat je een geweldige vrouw vindt, en tot nooit meer ziens

Denk om je karma. Wens hem een fijn leven, gun hem al het geluk in de toekomst en draai je om. Tijd voor een nieuw leven. Jouw leven zonder hem.

Reageer op artikel:
8 dingen die je tegen je ex zou willen zeggen als je hem tegenkomt
Sluiten