8 dingen die verschrikkelijk herkenbaar zijn voor vrouwen met krullen

Jij bent gezegend met een mooie bos krullen en krijgt waarschijnlijk vaak complimentjes of vragen over je haar. Voor de niet krullenbollen op deze wereld is het jaloersmakend. Maar zij hebben geen idee wat jij er allemaal aan doet om die fantastische bos krullen onder controle te houden:

1. Je staat minstens een uur eerder op

Na het wassen begint jouw ritueel pas echt. Daar hang je weer met je hoofd op z’n kop en met de diffuser (je weet wel, dat ding met die uitsteeksels) probeer je je krullen zo pluisvrij mogelijk op te laten drogen. Als het dan helemaal perfect zit, blijf jij die dag natuurlijk niet thuis op de bank zitten, maar ga je erop uit en show jij je fantastische coupe aan ieder die het maar zien wil.

2. Je koopt elk styling product voor krullen

Als de wijze mannen in hun laboratoriums weer een zogenaamd wondermiddel hebben ontwikkeld voor pluisvrije en flexibele krullen, ben jij de eerste die deze in huis haalt. Gevolg? Een overvolle badkamer, maar hé als het helpt.

3. Als het regent wil je eigenlijk liever niet naar buiten

Met heel je hart dans jij tot het zonnetje zich laat zien. Want no way dat jij met je net perfect gestylde hairdo (je bent niet voor niets zo vroeg opgestaan) het risico neemt om als een pluizenbol de collegezaal binnen te lopen of als een poedel op je werk aan te komen. Als een zonnedansje niet helpt, wurm jij je krullen onder de grootste hoed die je hebt.

4. Het zit nooit zoals je zelf wil

Krullen leiden hun eigen leven. En laat dat nou niet altijd het leven zijn wat jij graag zou willen. Daarom föhn jij je haar en maak je er zelf krullen in met je krultang die je wel bevallen. Als je in een bonte bui bent stijl je jouw haar zelfs helemaal voor een verrassende coupe.

5. Je krijgt continu opmerkingen over je haar

Bij elke opmerking of vraag die je krijgt blijf je zo zoet mogelijk lachen. ‘Hé krullenbol! Ik zou willen dat ik jouw haar had.’ ‘Dank je.’ Maar van binnen denk je: ik zou willen dat ik Doutzen Kroes was. ‘Mag ik even voelen?’ Het liefst schreeuw je NEEEE! Maar je antwoord is altijd: ‘Tuurlijk mag je even voelen.’

6. Je bent jaloers op mensen die hun haar gewoon op kunnen laten drogen

Want als jij dat doet heb je een enorme ontplofte hairdo. Eentje die veel te pluizig is, alle kanten op zit en jou niet complimenteert. Maar het lijkt je zo ontzettend fijn als dat wel zou kunnen. Tien minuten voordat je weg moet nog even snel onder de douche springen. Het staat heel hoog op je wensenlijst. En terecht.

7. Haarelastiekjes passen nooit

Twee keer om je staart binden lukt gewoon niet. De elastiekjes zijn daar te klein voor, maar te groot om ze er maar één keer omheen te doen. Ze passen nooit. En daar is tot op vandaag nog steeds geen makkelijke oplossing voor. Heel irritant.

8. Een kapper vinden is verschrikkelijk moeilijk

Jij bent bang voor de kapper. Krullen knippen is een vak apart en op een of andere manier lijken veel kappers dat niet te beseffen. Ze knippen je haar nat, terwijl het juist zo anders valt als het droog is. Als je bij de kapper vandaan komt zit het de eerste paar weken verschrikkelijk en daarna oké. Je stelt je volgende bezoekje dan ook het liefst zo lang mogelijk uit.

Maar wat zijn we blij met onze krullen, niet waar?

Reageer op artikel:
8 dingen die verschrikkelijk herkenbaar zijn voor vrouwen met krullen
Sluiten