Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 18 jun 2015

8 dingen die vrouwen moeten doorstaan en mannen nooit zullen begrijpen

Wij vrouwen hebben het goed, we hebben het zwaar. Maar wat we in ieder geval zeker weten is dat mannen nooit zullen begrijpen hoe het is om een vrouw te zijn. Wij moeten bepaalde dingen doorstaan die mannen nooit zullen begrijpen en stiekem is dat best jammer. Konden we het ze maar laten voelen of het ze uitleggen. Laten we een poging wagen:

1. Hoe het is om een afspraak te hebben bij de gynaecoloog

Zo. Genant. We weten dat het erbij hoort en we weten dat het normaal is, maar man wat is het toch ongemakkelijk. Dat awkward babbeltje dat je moet maken, het onprettige gevoel en het handen schudden achteraf. Blegh.

2. Hoe het is om een kind te baren

Hier kunnen we het natuurlijk uren over hebben, maar kinderen baren is iets wat we mannen écht aan zouden willen doen. Gewoon, omdat ze soms niet dankbaar genoeg lijken met het feit dat we een trein door onze vagina proberen te duwen.

3. Hoe het is om te moeten leven met een maandelijkse bloederige periode

Eigenlijk alles op het gebied van ongesteldheid telt natuurlijk. We vragen ons echt af hoe mannen met het leven om zouden gaan als ze maandelijks met tampons in de weer zouden moeten gaan. Muaha, we zouden het wel eens willen zien. Zouden we ze dan ook chocolade ijs moeten komen brengen op hun donkerste dagen?

4. De struggles die we kunnen ervaren met make-up

Make-up kan soms zó niet meewerken. Dat achteraf zien dan je compleet de plank hebt misgeslagen, zo tergend.. Als man weet je gewoon waar je ’s ochtends mee begint en ’s avonds mee eindigt. Lucky bastards.

5. Maar natuurlijk ook de kracht ervan

Op dagen dat je eruit ziet alsof er een vrachtwagen over je heen is gereden, kan make-up je leven geheel redden. Je kijkt in de spiegel en denkt ineens, hoe kon ik er vanochtend nog zo dramatisch uitzien en nu zo goed? Halleluja for make-up.

6. Hoe het is om continu versierd te worden door vervelende mannen

Brr… creeps in de bar en eigenlijk overal. Ze weten ons altijd weer te vinden. Hoeveel veiliger moet je je wel niet voelen als man? We kunnen het ons bijna niet voorstellen. Het is natuurlijk wel weer zo dat mannen sneller een vechtpartijtje op moeten lossen, en op die momenten kunnen wij natuurlijk fijn aan de kant blijven staan. Tja, ieder zijn voordelen..

7. Hoe het is om je seksualiteit extreem in de strijd te gooien

Ja, we kunnen moeilijk gaan ontkennen dat vrouw zijn ook zo zijn voordelen heeft. Onze sexy legs brengen ons soms verder dan we lief hebben.

8. Maar het ook in je nadeel kan zijn

Maar helaas zorgt dat ook voor de nodige nadelen. Je blijft een vrouw en hoe hard we ook het feminisme aanjagen, er blijven verschillen. Achja, wij hebben tenminste borsten waar we 24/7 aan mogen zitten. Ook wat waard, toch?

Reageer op artikel:
8 dingen die vrouwen moeten doorstaan en mannen nooit zullen begrijpen
Sluiten