Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 30 aug 2017

8 emotionele fases waar je doorheen gaat als je níet de perfecte outfit kunt vinden

In principe zie je altijd wel een reden om te shoppen. Maar dan opeens is er een moment dat je écht 'moet'. Althans, dat voelen wij vrouwen zo. Of het nou een huwelijk is, een 21-diner, je eigen verjaardag of de eerste date met Mr. HOT. We moeten en zullen de perfecte outfit vinden. Helaas gaat het op het moment waarbij we hopen dat de sterren gunstig staan, niet altijd zonder slag of stoot:

1. YAY! Reden om mijn salaris over de balk te gooien

We voelen ons nog wel eens schuldig als we voor de zoveelste keer krap bij kas zitten omdat we per se dat ene jurkje wilden bezitten. Maar op het moment dat iemand gaat trouwen is je geld (wat je eigenlijk niet hebt) over de balk gooien niet meer dan normaal. Je springt een gat in de lucht want je kan eindelijk shinen als een diamond.

2. Honderden hersenspinsels

Je fantaseert over die prachtige jurk met killer heels, dat veel te mooie rokje waar je alle bloggers in ziet rond paraderen en die ene perfecte jeans die je tot op heden nog niet hebt gevonden. Je speurt het internet af naar inspiratie en je hoofd loopt over van geniale idealen. Je weet het zeker: je gaat dit rocken als geen ander.

3. Eens even online koekeloeren

Alsof je het nog niet had gedaan die dag ga je al je favoriete online winkels af. De ene na de andere mooie jurk lonkt je ogen. Er is zoveel keuze en je weet niet waar je moet beginnen. Daarom besluit je dat je morgen wel weer kijkt, want wie weet weet je dan wel voor welke je gaat. Er is genoeg keuze, dus het kan níet misgaan.

4. Overleggen met vriendinnen

Je hebt uiteraard al even een Whatsapp groep aangemaakt zodat jij en je vriendinnen foto’s van potentiële outfits kunnen uitwisselen. De ene na de andere optie wordt besproken en iedereen heeft er reuze veel zin in. Uiteraard leg jij je opties ook voor en voordat je het weet krijg je verschillende meningen. Maar je doel is bereikt, je neemt die ene jurk die je online had gezien.

5. SHIT! Uitverkocht *tranen in je ogen*

Vol enthousiasme en zelfvertrouwen zoek je de jurk op die je wil. Er is geen twijfel meer over mogelijk want ook je vriendinnen waren het roerend met je eens: dat móet ’em worden. Maar op het moment dat je de jurk in het virtuele mandje wilt gooien verschijnen de volgende woorden op je scherm: SOLD OUT. Hoezo? Waarom ik? De jurk is bestemd voor mij. Tranen met tuiten want je had jezelf al helemaal ingebeeld in die jurk. Inclusief schoenen, haar en ander prullaria.

6. De winkel waar je ‘altijd iets kunt vinden’

Omdat je een afkeer hebt gekregen tegen de oplichters online, besluit je maar naar je vertrouwde winkel te gaan waar je altijd iets kunt vinden. Vol goede moed stap je de winkel binnen en word je as always vriendelijk geholpen door dezelfde verkoper. Maar na uren passen kom je helaas tot de conclusie dat ook deze winkel je in de steek laat. En ga je met een beteuterd gezicht huiswaarts.

7. Things are getting serious as hell

De stress begint nu nog erger te worden. Je ligt er nog net niet nachten van wakker terwijl al je vriendinnen al weken voorzien zijn van de perfecte outfit. Eigenlijk is dit de fase waarin je niet meer weet wat je met jezelf aan moet. #FML.

8. De laatste redding: shoppen in eigen kast

En uiteindelijk beslis je dat je dan maar dat ene jurkje aantrekt wat toch nog niemand heeft gezien maar je beeldschoon staat.

Voor als je een beetje compassie zoekt voor het schrijven van je scriptie: Door deze 17 fases gaat iedereen die een scriptie schrijft

Reageer op artikel:
8 emotionele fases waar je doorheen gaat als je níet de perfecte outfit kunt vinden
Sluiten