Redactie
Redactie Life 12 jan 2022

Woon jij net op jezelf? Dan herken je deze 8 irritaties in het huishouden vast en zeker

Poetsen, schrobben, boenen en de was doen. Het is een cyclus waar geen einde aan komt. Maar even serieus: ook van het huishouden kan je behoorlijk gefrustreerd raken. Waar het vroeger zo gewoon leek dat het hele huis schoon en opgeruimd was (thanks mam) lijkt het nu een onmogelijke klus. Gelukkig zijn er oplossingen voor deze huishoud-frustraties.

De ene week gaat alles lekker soepeltjes; de andere week irriteer jij je om ieder karweitje. Hoe je er ook mee omgaat, deze irritaties zal iedereen herkennen.

Irritaties in het huishouden

Dus de volgende keer als jij staat te klungelen met je dekbedovertrek, besef dan maar dat je niet de enige bent. We’ve all been there.

1. Je deken glijdt uit je dekbedovertrek

Gevolg: als je je deken lekker warm over je schouders en je hoofd wilt trekken heb je alleen een dunne lap dekbedovertrek te pakken. O, en bij je voeten is het een overbevolkt zooitje van teveel deken. De oplossing: koop je dekbedovertrek voortaan een maatje kleiner. Zo blijft je deken goed op z’n plek zitten.

2. De vuilniszak zit vast in de afvalemmer

Het vuilnis buitenzetten is al niet leuk. Dit maakt het dus nog minder leuk. Kracht zetten en wat geweld gebruiken werkt hierin averechts. Het maakt niet hoe erg ze beweren dat het een super sterke vuilniszak is, hij scheurt àltijd. De oplossing is een gewaagde maar het werkt wel tegen het vacuüm trekken. Boor een gaatje aan de zijkant van de vuilnisbak. Zo blijft er genoeg lucht doorkomen wanneer je de vuilniszak eruit haalt.

Mannen zorgen voor 7 uur (!) extra werk in het huishouden

3. Het douchegordijn is vies

Vooral daar aan de onderkant waar het meeste water blijft hangen. Je ziet de eerste schimmelplekken al ontstaan. Iedere keer een gloednieuw douchegordijn kopen is niet fijn voor je portemonnee en vast ook niet voor het milieu.

Dit helpt wel: afwasmiddel en azijn. Je zou het niet denken maar deze twee kunnen weleens je redding in nood zijn. Vul een emmer (of iets anders waar je douchegordijn inpast) met warm water. Doe er gelijke hoeveelheden van een paar druppels schoonmaakazijn en afwasmiddel in. Laat de schimmelige kant van het douchegordijn er een uur in weken.

4. Kledinghangers in de knoop

De overtreffende trap van je oortjes of kabels in de knoop. Ook aan je kledingrek kunnen je kledinghangers na een tijdje in de knoop raken. Vervang je ijzeren hangers voor plastic hangers. Hang je kledingkast daarnaast niet te vol, dat helpt ook (of wij het zouden kunnen is een tweede).

5. Eten of kleding die je tótaal vergeten was

Er eindigt altijd wel iets ver achterin in de koel- of kledingkast. En je komt er standaard achter wanneer het al te laat is. Het is dan al over de datum of het juiste seizoen is al verstreken. Zonde. Probeer met bakjes en extra planken of hangers, meer ruimte te creëren. Hierdoor verdwijnen dingen niet zo snel naar achteren en blijven ze in het zicht.

6. Sok 1 heb je in je hand, sok 2 is spoorloos?

Twee verschillende sokken dragen, is maar even leuk. De wasmachine mag dus best stoppen met ze opvreten. Tot die tijd: stop je ene sok in de andere sok en stop ze zo samen in de wasmachine en de droger.

7. Platte kussens

Kussen horen gewoon niet plat te zijn. Voor heerlijke fluffy kussen doe je het volgende: stop je kussen om de paar maanden in de droger samen met twee tennisballen.

8. Een hoeslaken dat telkens losschiet van je matras

Je bed opmaken is al een hels karwei. Vervolgens iedere keer dat hoeslaken rechttrekken is bloedje irritant. In dit geval geldt: voorkomen is beter dan genezen. Koop je hoeslaken in de goede matrasmaat of het liefst zelfs nog ietsje groter. En was en droog ‘m altijd volgens de voorschriften en dus nooit te heet. Als ‘ie krimpt past het niet goed meer en schiet ook die weer los.

Welke irritaties heb jij?

Deze 18 tweets beschrijven exact hoe het er soms aan toegaat in een langdurige relatie

Dit artikel verscheen eerder op Famme

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Woon jij net op jezelf? Dan herken je deze 8 irritaties in het huishouden vast en zeker
Sluiten