Omani McDaniels
Omani McDaniels Life 20 mei 2016

8 miljoen keer waarom rosé zo ongelooflijk mega turbo geweldig is

Rosé is geweldig. Het is altijd een teken dat de lente is begonnen en mensen klaar zijn voor lekker weer, als mensen weer rosé bestellen. Niet dat rosé niet lekker is tijdens andere seizoenen, het is gewoon extra heerlijk als het gepaard gaat met zonnestraaltjes. Hier zijn wat redenen waarom rosé zo waanzinnig is.

1. Het is roze

Het is wijn en het is roze. Het maakt niet uit hoe stoer je bent, alles roze is gewoon geweldig. En zo ook roze wijn. Rosé is de beste uitvinding ooit.

2. Je voelt je chique als je het drinkt

Ongeacht hoe goedkoop of duur de rosé is, het ziet er prachtig uit in een glas en oogt duur. Dat heeft misschien ook te maken met het feit dat je extra fierce kijkt als je een glas rosé in je hand hebt.

3. Zelfs ‘slechte’ rosé is nog wel te drinken

Het is ongelooflijk, want zo werkt het niet met witte wijn. Maar wonderbaarlijk genoeg is rosé altijd wel weg te krijgen. Het is de magie van de kleur waarschijnlijk.

4. Het past bij bijna alles

Wit gaat gepaard met vis, rood met vlees, zeggen ze. Rosé is eigenlijk gewoon een vliegende keep. Het kan overal bij en streelt je tong en neus met haar elegante aroma’s.

5. Je hebt zoveel verschillende variaties

Voor elke rode druif is een rosé. Keuze genoeg.

6. De flessen zijn altijd mooi

De flessenmakers en labelmakers van rosé doen altijd net wat meer hun best voor rosé. Waarschijnlijk omdat rosé vooral door vrouwen wordt gekocht en vrouwen sneller dingen kopen die ze mooi vinden.

7. Het betekent dat het ‘goede weer seizoen’ officieel is geopend

Terrasjes, korte jurkjes, slippers, zonnebrillen, het mag allemaal weer. Roseetje erbij?

8. Het is dorstlessend

Oké, dit klopt soort van. Want het is wel dorstlessend, maar ook zo lekker dat je ervan wilt blijven drinken. Daarom is dorstlessend doch zin-makend een betere verwoording.

9. Je kunt er cocktails van maken

Rosé is heerlijk om cocktails mee te mengen én het krijgt een aantrekkelijk kleurtje, zonder dat er kleurstof of zoete meuk aan te pas komt.

LEES OOK: 8 redenen waarom je van terrasjesseizoen zo gelukkig wordt

Reageer op artikel:
8 miljoen keer waarom rosé zo ongelooflijk mega turbo geweldig is
Sluiten