7 reden waarom je nú gelijk komkommer wilt gaan eten

Ben jij op zoek naar dé gezonde snack? Ga dan voor komkommer. Want deze groente zorgt zo goed voor je, dat het zeker de moeite waard is om nu naar de supermarkt te rennen en een stel komkommers in te slaan.

Het is niet alleen fris en eigenlijk overal lekker bij, het is nóg beter voor je dan je dacht. Dit zijn acht reden waarom je komkommer ook zeker tot jouw super food stash mag rekenen:

1. Komkommer helpt tegen een buik die van streek is.

2. Als je het lastig vindt om veel water te drinken op een dag, eet dan veel komkommer. Komkommers bevatten zoveel water van zichzelf, dat je naast vitamines ook nog flink wat vocht binnenkrijgt.

3. Heb jij een hoge bloeddruk of cholesterolgehalte? Komkommers helpen heel goed deze te verlagen. Ze zitten namelijk vol kalium, magnesium en vezels.

4. Komkommers zijn een ware vitaminebom. Ze bevatten de vitamines A, B en C. De meeste vitamines zitten wel bij de schil van de komkommer, waardoor je hem dus beter niet kan schillen. Koop hem dan wel even biologisch.

5. Als er een voedingswaar is die helpt bij afvallen, dan is het wel de komkommer. Doordat ze vol water zitten krijg je sneller en langer een vol gevoel. Honger valt namelijk vaak te stillen met het drinken van veel water.

6. Het gebeurt ons allemaal wel eens: een stinkende adem. Plaats een schijfje komkommer tegen je gehemelte en druk deze aan met je tong. Zo dood je enorm veel bacteriën die daar niks te zoeken hebben en je slechte adem veroorzaken.

7. Iets te diep in het glaasje gekeken gisteravond? Again, komkommer is je beste vriend. Omdat ze vitamine B en suiker bevatten, zul je snel afzijn van jouw hangover.

Best of both worlds? Neem een leuk glas, kies een fruit of groente en doe hier heerlijk koud water bij. Een cute rietje erbij en je bent gezond bezig én je krijgt dat echte zomergevoel.

Reageer op artikel:
7 reden waarom je nú gelijk komkommer wilt gaan eten
Sluiten