Omani McDaniels
Omani McDaniels Nieuws 19 jun 2017

8 redenen waarom magisch India hoe dan ook op je bucketlist hoort te staan

India staat terecht op het lijstje van velen. De zintuiglijke prikkelingen die India te bieden heeft, zal zelfs de meest ervaren reiziger versteld doen staan. Het is met niets te vergelijken en daarom ook zo onvergetelijk. Hier zijn acht redenen waarom India niet op je bucketlist mag ontbreken.

Beautify’s Omani (van de column the Single Life) was uitgenodigd door Jet Airways om een week lang door India te reizen en ze ontdekte wat dit land zo onvergetelijk maakt.

1. De kleuren

India is de kleurrijkste plek die je kunt vinden. Van de kleding die gedragen wordt, tot de muren van de roze stad van Jaipur. Overal zie je een mengelmoes van de vrolijkste kleurtjes. Het is bijna aannemelijk dat regenbogen allemaal in India beginnen.

Looking surprisingly happy for someone that got up at 5am #tajmahal #india #culture #trip #traveler #traveling #wanderlust #orange #love #instagood #instadaily #girl #vintage #dress

A post shared by Omani McDaniels (@mcdamniels) on

2. Het is er net Jungle book

‘Oh hallo aapjes en olifantjes!’ In India zijn onwijs veel exotische dieren te vinden. Meer in de natuur dan in de stad uiteraard, maar wees niet verbaasd als je in je tuctuc zit en je allemaal aapjes door de stad ziet springen. Let wel op, ze zien er liever uit dan dat ze zijn.

3. De mensen zijn ongelooflijk gul

In India wonen 1,2 miljard mensen. Maar ondanks dat ze met zoveel zijn en zo dicht op elkaar wonen, zijn ze ongelooflijk aardig en genereus. Als je iets nodig hebt, dan staan velen in de rij om je daarbij te helpen. Zelfs in de sloppenwijken, waar mensen van niets leven, bieden ze je wat te eten en drinken aan.

4. De Taj mahal

Ja, het is een voorspelbaar puntje op de lijst, maar je kunt een wereldwonder niet overslaan. Het is een grafmonument van Shah Jahan, vijfde heerser van het Mogolrijk, voor zijn meest geliefde vrouw. Zij had hem veertien kinderen geschonken en dat was haar fataal geworden. Nu wordt het de tempel van de liefde genoemd.

Het monument is geheel van witte marmer gemaakt en vanaf iedere kant perfect symmetrisch. Het is bijna onmogelijk om slechte foto’s te nemen. Als je gaat, doe het dan met zonsop- of ondergang. Het is magisch.

O en nog een leuk weetje. De tempel uit de Disneyfilm Aladdin is gebaseerd op de Taj Mahal.

✨?At the Taj Mahal?✨ #tajmahal #india #early #selfie #shamelessselfie #wanderlust #traveling #traveler #history #beauty #sweaty #love #omance

A post shared by Omani McDaniels (@mcdamniels) on

5. Het shoppen

Als je van felle kleurtjes, sieraden en weinig geld uitgeven houdt, dan zit je in India goed. Alles is spotgoedkoop en je kunt op de markt fantastisch afdingen.

Een handige tip: als je een prijs in gedachten hebt, blijf daar dan bij. Als de verkoper niet genoeg hapt, begin dan weg te lopen. Hij zal je terugroepen en er vijftig rupee (ongeveer tachtig cent) bovenop gooien, maar als je bij je originele prijs blijft zal hij toch toegeven.

6. De heerlijke Bollywood films

Bollywood films zijn compleet over the top, maar zo leuk. En al helemaal als je naar de Raj Mandir cinema in Jaipur gaat. Het is niet alleen beeldschoon, maar iedereen begint te gillen en klappen bij romantische scènes. Het maakt de filmbeleving echt tien keer leuker.

7. Het is het Yoga-paradijs

Als je zin hebt om je innerlijke yogi te ontdekken, dan is India the place to be. Ja, je zult jaloers zijn op de lenigheid en het uithoudingsvermogen van de plaatselijke yogi’s. Maar er is geen betere plek om yoga te leren, dan de plek waar het vandaan komt.

8. Het eten

Indiaas eten is zó verrukkelijk. Het is wel handig om onderzoek te doen naar waar je eet. Onze tere Westerse buikjes kunnen niet zoveel hebben, maar gelukkig zijn er street food tours speciaal voor toeristen. Het is ook een vega walhalla, want overal kun je vegetarisch eten vinden. De kruidencombinaties, het brood, de verschillende smaken, het water loopt je meteen in de mond.

Omani: ‘Een week lang India ontdekken was een van de meest magische ervaringen van mijn leven. Het is een totaal georganiseerde chaos en je wordt haast overdonderd van alle kleuren, geuren, smaken en geluiden. Het is een compleet andere wereld. Door een land te bezoeken waar ook zoveel armoede heerst, ga je op een hele andere manier naar je eigen leven kijken. Dankzij Jet Airways heb ik een reis gemaakt die ik nooit meer zal vergeten.’

Omani vloog met Jet Airways, hiermee kun je rechtstreeks van Amsterdam naar India vliegen en met binnenlandse vluchten het hele land ontdekken.

Reageer op artikel:
8 redenen waarom magisch India hoe dan ook op je bucketlist hoort te staan
Sluiten