Omani McDaniels
Omani McDaniels Love 8 mei 2016

8 situaties waarin we onopgemerkt moederlijk doen tegen onze mannen

Hoe langer je met een man bent, des te meer hij van zijn jongetjes-kant laat zien. En soms kunnen we onszelf niet helpen en gaan we hem toch een beetje bemoederen. Niet te veel natuurlijk, maar het is wel duidelijk wie de broek aanheeft in huis.

1. Je shopt voor hem

Je kunt het natuurlijk niet laten om een klein beetje te gaan bemoeien met zijn garderobe. Niet dat je hem vertelt wat hij wel en niet mag dragen, maar als je een keer iets leuks voor hem ziet hangen in de winkel, koop je dat. En je raadt hem subtiel aan bepaalde kleding wat vaker te dragen en andere kleding wat minder.

2. Je geeft hem op zijn kop

Het is natuurlijk niet de straf die hij van mama kreeg. Als hij van jou straf krijgt dan worden bepaalde favoriete activiteiten op pauze gezet. Ook ben je niet bang je stem te verheffen. Hoe weet hij anders dat hij fout zit?

3. Je doet zijn was

Hij is zelf soms gewoon niet zorgvuldig met sorteren.

4. Je zegt dat hij dingen moet opruimen

Die vieze sokken en ondergoed die in de slaapkamer liggen en die natte handdoeken die op de vloer van de badkamer liggen, mogen gewoon in de wasmand meneer. En vieze borden in de wasbak leggen is niet hetzelfde als afwassen.

5. Aanmoedigen gezonder te gaan eten

Dit gebeurt natuurlijk uiterst subtiel. Je zegt hem niet wat hij moet eten, je haalt gewoon bepaalde dingen wel of niet in huis. Fastfood ketens worden ontweken en je stelt vaker voor om in gezonde restaurants te eten.

6. Lief aanraden wat vroeger naar bed te gaan

Je kunt hem natuurlijk geen bedtijd geven, maar met wat naakte overtuiging kun je hem zo om je vinger winden.

7. Zeggen dat hij minder moet drinken

Dit is bijna niet subtiel te doen. Meestal zeg je gewoon dat hij niet zoveel moet drinken.

8. Als jij nee zegt is het nee

Het is niet alsof hij met elke beweging jouw toestemming hoeft te vragen, maar uiteindelijk is jouw wil toch stiekem wet. Want als jij iets echt niet wilt, dan gaat het ook niet gebeuren.

LEES OOK: 8 typische dingen die elke man in een lange relatie doet

Reageer op artikel:
8 situaties waarin we onopgemerkt moederlijk doen tegen onze mannen
Sluiten