Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 5 mei 2019

8 tekenen dat jij en je lover zó klaar zijn voor the next step: samenwonen

Je bent al een tijdje samen met je lover. En het begint toch een beetje te kriebelen, want hoe zalig zou het zijn om samen een liefdesnestje te hebben? Spannend is het wel. Maar als jullie voldoen aan de volgende criteria heb je geen reden meer om te wachten. Go for it love birds:

1. Jullie kunnen dagenlang samen doorbrengen

Zonder elkaar de hersenen in te slaan. Je kan gerust iets voor jezelf doen en hij ook zonder dat er irritaties ontstaan. Je hebt niet het gevoel dat je ´lucht´ nodig hebt na een aantal dagen met je lief. Want hij geeft je die lucht als je met hem bent en andersom.

2. Ruzies worden áltijd uitgesproken

En daarmee zijn jullie het levende bewijs van goede communicatie. En dat is iets wat nodig is als je gaat samenwonen want je wilt niet om élk wissewasje met je koffertje bij je ouders aankomen om de nacht door te brengen.

3. Jullie zorgen voor elkaar

Hij doet dingen voor jou, maar jij ook zeker voor hem. Als je op een natuurlijke manier voor elkaar zorgt en daar zelf ook van geniet weet je dat het goed zit. Dan weet je namelijk zeker dat als jullie samenwonen hij je een handje helpt in het huishouden en jij hem.

4. Jullie accepteren elkaars slechte gewoontes

Want geloof ons, je moet je niet gaan opwinden over zijn rondslingerende sokken in huis. Als hij het nú al doet, dan zal dat niet veranderen als jullie samenwonen. Hetzelfde geldt voor jou make-up ravage in de badkamer.

5. Jullie hebben samen een leven, maar ook zonder elkaar

Want het is gruwelijk belangrijk dat jij nog steeds tijd blijft steken in je dierbare vriendschappen. En ook moet hij zijn voetbalavonden met zijn vrienden kunnen voortzetten. Als je in staat bent om hem
die ruimte te geven en hij jou, zal je zien dat jullie leven samen nog meer verrijkt wordt.

6. Jullie hebben die dezelfde Netflix verslaving

En dat is hartstikke handig als jullie straks samen onder één dak wonen. Want dan hoef je alleen maar wachten totdat je liefde thuis is. Nooit meer ruzie over het stiekem verder kijken van ´jullie´ serie.

7. Jullie kunnen zwijgend gelukkig zijn

Je kan gerust uren niets tegen hem zeggen en je nog steeds heel fijn voelen bij hem. Je hebt niet het gevoel dat je continu het gesprek gaande moet houden. Jullie kunnen een beetje langs elkaar heen leven zonder elkaar kwijt te raken.

8. Bij het idee krijg je een glimlach van oor tot oor

En kriebels in je buik over de inrichting, de gezellige avonden saampjes op de bank en alle mooie herinneringen die enkel en alleen van jullie zijn. Zucht, wij zwijmelen ook weg hoor…

LEES OOK: 6 x waarom samenwonen je relatie écht leuker maakt

Reageer op artikel:
8 tekenen dat jij en je lover zó klaar zijn voor the next step: samenwonen
Sluiten