Met deze 6 tips shined jouw haar als nooit tevoren

Als je haar maar goed zit, menig dame leeft met deze mantra. Want ons haar is ons kostbaar. Zijn jouw mooie lokken hun glans kwijt en heb je geen idee wat je ertegen kan doen?

Elk haar is verschillend en heeft andere verzorging nodig. Jij weet zelf wat goed is voor jouw haar. Maar zou je wat meer glans in je haar willen? En heb je allerlei producten al geprobeerd? Met deze tips krijgt jouw haar meer shine dan ooit tevoren.

1. Brush with care

Een goede borstel is alles voor je haar. De meeste borstels breken vaak je haar af. Kies daarom een borstel met echt varkenshaar. Door een borstel met varkenshaar te gebruiken, worden natuurlijke oliën goed verdeeld door je haar. Zo glanst je haar meer en voelt het zachter aan. Zorg ook dat je je haar op het juiste moment borstelt. Als je haar nat is, blijf dan weg van de borstel. Nat haar breekt namelijk sneller af. Borstel je haar pas als het droog is. Kan je echt niet zonder? Gebruik dan een grove kam, deze vermindert de kans op het afbreken van het haar.

2. Van onder naar boven

Borstel je haar altijd van onder naar boven. Als je van boven naar beneden borstelt, komt je haar onderin in de knoop te zitten. Daardoor raakt je haar sneller beschadigt en breekt het af.

3. Douchen doe je zo

Lekker warm douchen is het beste wat er is, maar helaas is het niet zo goed voor je haar. Nu hoef je niet voor altijd koud te douchen, maar sluit je douche wel af met koud water. Koud water zorgt ervoor dat jouw haar schubben sluiten en zo ziet je haar er minder dof en pluizig uit. Plus, koud water is ook ontzettend goed voor je huid.

4. Hitte met mate

Hitte is een no-go voor jouw haar. Laat de föhn wanneer het kan links liggen, en laat je haar aan de lucht drogen. Natuurlijk is het oké om zo nu en dan je krul-of stijltang te gebruiken, maar gebruik hier dan ook goede verzorging bij.

5. De juiste verzorging

Wij zijn helemaal gek op de producten van Moroccanoil. Moroccanoil heeft alle producten die jouw haar nodig heeft. Shampoo’s, conditioners, maskers en olies. Met zijn heerlijke ingrediënten als arganolie, avocado olie, kamille extract en zelfs zijde krijg jij prachtig glanzend haar met deze producten.

6. Eet je haar gezond

Mooi, glanzend haar krijg je ook door een gezonde lifestyle. Eet vooral voedsel met ijzer en vitamine E voor jouw glanzende lokken. Vis is ook een musthave voor glanzende lokken aangezien het omega-vetten bevat. Niet zo’n fan van vis? Er zijn ook capsules met omega-vetten, zo eet je niet alleen je haar gezond, maar ook je lichaam.

Reageer op artikel:
Met deze 6 tips shined jouw haar als nooit tevoren
Sluiten