Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 1 feb 2019

8 typische dingen die elke man in een lange relatie doet

Je bent ondertussen alweer een tijdje samen met je grote liefde en je merkt dat jullie je steeds meer op je gemak voelen bij elkaar. Zo gek is het dus ook niet dat je steeds achter meer dingen komt van je liefde waarvan je in jullie prille verliefdheid niet kon voorstellen dat hij dat óóit zou doen.

De volgende acht dingen herken jij vast en zeker. Neem ze wel met een korreltje zout want onze lover doet ook echt nog wel eens zijn best zoals vroeger. Toch zijn deze zó waar en te grappig om onbenoemd te laten:

1. Jullie zijn met zijn drieën in de relatie

En nee, dan hebben we het niet over dat leuke hondje wat hij onlangs voor je heeft gekocht. Meneer heeft namelijk na een paar maanden samen te zijn met jou zijn geliefde XBOX, Playstation of andere spelcomputer meegenomen naar jou. Het is alsof hij vergroeid is met dit apparaat en hij móet dagelijks zijn spelletje kunnen doen. In het begin van de relatie zwoer hij nog dat hij maar heel af en toe Fifa speelde met zijn vrienden. Ondertussen weet je wel beter en sta je regelmatig bitter garnituur klaar te maken omdat zijn vrienden langskomen om te gamen. Nerds.

2. Ze kunnen kort van stof zijn

Voorheen hadden jullie ellenlange gesprekken op Whatsapp en deed hij vast en zeker moeite om de juiste emoticon bij zijn boodschap te sturen. Als hij hem nu een Whatsappje stuurt probeert hij er een spel van te maken om zo kort mogelijk te antwoorden. Berichtjes als: ‘K’ kan jij ondertussen vertalen in een: ‘Is goed schat, zie ik je dan. X’. Als hij jou een berichtje stuurt gaat dit meestal om praktische zaken. Wat jullie gaan eten bijvoorbeeld of als hij iets kwijt is en verwacht dat jij weet waar het ligt.

3. Hij vindt het nodig om zijn arm tot zijn elleboog in zijn broek te duwen

Zo netjes als dat hij vroeger bij je op de bank zit zo asociaal is dat nu. Het liefst in zijn joggingpak met een biertje in zijn hand en de andere is heel ver verstopt in zijn boxershort. Elke keer vraag je je weer af wat hij daar nou precies aan het doen is. Het liefst ruikt hij daarna ook nog even aan zijn hand. JAK, je kan er maar niet aan wennen.

4. Als hij een keer schoonmaakt herinnert hij je daar de hele week aan

Och, hij is zo trots als een pauw. Hij heeft namelijk ook een keer stof gezogen, de was opgehangen of een doekje over het aanrecht gehaald. Zodra je binnenkomt bestormt hij je ook meteen met teksten als: ‘Kijk schat, wat IK allemaal heb gedaan.’ Ja ja, heel knap lieverd. Vervolgens vindt hij het nodig om je hier de hele week aan te herinneren. Waarschijnlijk om zo een vrijbrief te krijgen voor de hele maand. Ook wel weer schattig.

5. Als jij rijdt kan hij het niet laten om je continu kritiek te geven

Je kan geen bocht maken en vriendlief heeft alweer allemaal opmerkingen over hoe je het had moeten doen. In werkelijkheid weet je dat jij veel veiliger rijdt dan je eigen lover. Toch wil hij elke keer weer laten zien dat hij beter is. Vroeger had hij weinig op te merken op je rijgedrag en bovendien wilde hij toen altijd rijden om een beetje de grote man uit te hangen. Nu moet jij hem met zijn dronken hoofd weer van een feestje halen en heeft hij ook nog commentaar. De macho.

6. Na de seks draait hij zich gerust om en valt direct in slaap

In jullie prille verliefdheid wilde hij nog wel eens in slaap kriebelen of andere lieve dingen doen. Nu komt het regelmatig voor dat zodra hij zijn hoogtepunt heeft gehad, hij als een lappenpop op bed valt en binnen elke minuten in slaap valt. Daar lig je dan, naar het plafond te staren. Je had net zo zin om nog even gezellig met elkaar te kletsen. De volgende dag komt hij altijd met hetzelfde verhaal: ‘Liefje, ik was gewoon echt heel erg moe.’

7. Goochelkunstjes met zijn piemel zijn van dagelijkse orde

De naaktloper vindt het heerlijk om kunstjes uit te halen met zijn apparaat. De helikopter is een van zijn favorieten en doet dit het liefst als jij hem even niet de aandacht geeft die hij wil. Bijvoorbeeld als je net je serie aan het kijken bent. Hij springt voor de tv en is de erotische Hans Klok. Best leuk voor een keer, maar dit hoeft echt niet elke dag als het aan jou ligt.

8. Romantiek vindt hij een moeilijk of overbodig woord

Hij zegt dan ook: ‘Maar lieverd, je weet toch dat ik van je hou, daar heb je toch geen bloemen of bonbons voor nodig?’ Voorheen kwam hij nog wel eens met iets romantisch op de proppen maar sinds hij je heeft gewonnen vindt hij het heerlijk om samen op de bank te liggen in een huispak. Ook wel waar, maar toch, stiekem wil je die romantische momentjes best wel wat vaker.

Hebben jij en je lover een vaste slaappositie?

Klik dan op de foto om er achter te komen wat jullie slaappositie zegt over jullie relatie:

Reageer op artikel:
8 typische dingen die elke man in een lange relatie doet
Sluiten