8 Vaseline hacks die je nog niet kent

Vaseline: je houdt ervan of je haat het. Maar één ding is zeker: het komt altijd goed van pas. Na het lezen van deze acht hacks ga jij nooit meer de deur uit zonder het blikje dat maar een paar euro kost.

Zo kun je Vaseline ook gebruiken

Natuurlijk, als lippenbalsem of op droge plekjes is Vaseline fijn, maar ken je deze tips ook al?

Vaseline
Vaseline Lip Therapy, € 4,99

1. Om je nagels te lakken

Nagels lakken met Vaseline? Niet letterlijk natuurlijk, maar het komt heel goed van pas als je niet zo’n vaste hand hebt. Als je namelijk voor je begint de huid rondom je nagels insmeert dan hoef je niet meer bang te zijn om te knoeien. Na het lakken veeg je jouw huid heel makkelijk weer schoon doordat het als het ware op de Vaseline blijft liggen.

2. Glossy oogschaduw

Eerder schreven we al dat gloss en glans een comeback maken. Maar glossy oogschaduw is nog best moeilijk te vinden. En waarom nieuwe oogschaduw kopen als je jouw eigen favoriet glossy kunt maken? Dep de Vaseline zachtjes over je oogschaduw of gebruik ‘m regelrecht op je oogleden voor een mooi effect.

3.Bij het verven van je haar

Iedereen die zijn haar wel eens heeft geverfd herkent het: de hoofdhuid rondom je coupe wordt ook mee gekleurd. Zeker wanneer je een donkere kleur gebruikt. Breng op de randen van je huid een dun laagje Vaseline aan zodat je het naderhand gemakkelijk wegwrijft.

4. Maak je eigen lippenbalsem

Is de bodem van je lipstick bijna in zicht? Niet getreurd. Mix de laatste beetjes met Vaseline voor een fijne DIY lippenbalsem in je favoriete kleur.

5. Glitterlijm

Deze is voor alle festival-liefhebbers. Niets zo vervelend als je glitterlook niet kunnen afmaken doordat je lijm op is (en waar haal je die zo snel vandaan). Gelukkig doet Vaseline het zelfde: smeer een beetje op je gezicht of haar en de glitters blijven plakken.

6. Emergency highlighter

Ben jij fan van een glowy look en is je highlighter kwijt? Dep een beetje Vaseline op je neusbrug en jukbeenderen voor een supermooie glans die lang blijft zitten.

7. Wimperlijm remover

Na een feestje wil jij het liefst zo snel mogelijk je nepwimpers eraf halen en je bed in duiken. Dat gaat een stuk sneller met Vaseline gelukkig. Het helpt namelijk om de lijm los te maken en zo kun je de wimpers er zonder al te veel geweld afhalen. Ook een stuk liever voor je huid en je echte wimpers dus.

8. Fixeer je wenkbrauwen

Vaseline is het perfecte alternatief als je niet van een wenkbrauwmascara houdt. Het houdt de haartjes namelijk goed op z’n plaats en wordt niet hard. Breng een dun laagje aan op de wenkbrauwen en gebruik daarna een borsteltje om ze in model te kammen.

Lees ook: