Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 25 nov 2016

8 wijze lessen die je hebt geleerd als je een ijzersterke moeder hebt

Als je bent opgevoed door een sterke moeder dan mag je je gezegend voelen. Ze heeft je opgevoed met wijze lessen waar je nu als (bijna) volwassen vrouw nog elke dag profijt van hebt. Wees die ijzersterke moeder van je maar dankbaar. Want deze wijze lessen neemt niemand je meer af:

Wijze les 1: ´Je zult nooit afhankelijk zijn van een man´

Want zoals je moeder je vertelde moet je altijd op eigen benen kunnen staan. Ze heeft je op je hart gedrukt dat je altijd je eigen geld moet kunnen verdienen en niet om die reden verplicht bij je vriend of man moet blijven. Wees paraat om je spullen te pakken wanneer jij dat wílt omdat je je eigen boontje dopt.

Wijze les 2: ´Je maakt je eigen geluk´

Uiteraard kunnen bepaalde mensen je leven een beetje mooier maken, of zelfs een hele hoop. Maar het is belangrijk dat je zelf je geluk maakt. Doe hetgeen waar jij gelukkig van wordt zodat je het ook in je eentje naar je zin hebt. Laat nooit je geluk van een ander afhangen dan van jezelf.

Wijze les 3: ´Als je ergens in gelooft dan kan je het bereiken´

Je moeder heeft het je vast wel eens gezegd. Als je ergens in gelooft dan kan je het bereiken. Alleen daar moet je wel iets voor doen. Hard werken is niet altijd leuk, maar het zal je wel daar brengen waar je wilt zijn.

Wijze les 4: ´Eerlijkheid duurt het langst´

Soms is het lastig om eerlijk te zijn. Bijvoorbeeld als je een relatie wilt verbreken of iets je dwarszit in een vriendschap. Maar je moeder heeft je geleerd dat eerlijkheid het langste duurt. En eerlijk is eerlijk, ze heeft gelijk. Want die keer dat je wel loog voelde je je daarna niet alleen rot, maar kwam het ook uit.

De allerliefste moeder hebben

Wijze les 5: ´Blijf altijd jezelf, wat er ook gebeurt´

Ga niet met de meute mee om ergens bij te horen en doe vooral geen dingen waar je zelf niet achterstaat. Je moeder heeft het je vaak gezegd en dat is maar goed ook. Want het is niet altijd makkelijk om overal en altijd jezelf te zijn.

Wijze les 6: ´Je bent goed zoals je bent´

En aan die wijze les denk je nog vaak terug als iemand je commentaar geeft op je persoonlijkheid of keuzes. Want zolang je maar jezelf bent kan je nooit een verkeerde keuze maken. Je bent zoals je bent en dat is helemaal goed. Thanks to mommy.

Wijze les 7: ´Verzamel lieve mensen om je heen´

Want lieve mensen hebben het beste met je voor. Je moeder heeft je geleerd dat je best selectief mag zijn in vriendschappen en dat je er beter een paar hele goede kan hebben, dan heel veel halve. Ondertussen heb je een aantal hele dierbare mensen om je heen verzameld waar je nog elke dag dankbaar voor bent.

Wijze les 8: ´Hou van jezelf´

Want als je van jezelf houdt, kan je van anderen houden. Wees blij met wie je bent en wees een beetje lief voor jezelf. Want uiteindelijk moet je het met jezelf doen je hele leven lang. Bovendien ben je het meer dan waard om van te houden.

En ook dat stel goede hersenen heb je aan je mama te danken:Bewezen: De intelligentie van een kind wordt bepaald door de moeder

Reageer op artikel:
8 wijze lessen die je hebt geleerd als je een ijzersterke moeder hebt
Sluiten