Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 6 jun 2018

8 x beslissingen die wij vrouwen gewoonweg niet kunnen maken

Wij vrouwen weten précies wat we zouden doen als we één miljoen winnen, we weten ook exact welke auto we het liefste zouden rijden en waar we naartoe willen op vakantie.Maar er zijn van die kleine beslismomentjes waarop we het even niet meer weten. Geloof ons maar, dit is echt niéts om je voor te schamen. Waarschijnlijk herkent iedere vrouw deze zeven namelijk en anders in ieder geval zes van de zeven. Het zijn eigenlijk doodnormale, vaak voorkomende dingen waarover we een beslissing moeten maken. En waar normaal de uitdrukking ‘oefening baart kunst’ opgaat, is dat bij deze zeven dingen niet het geval.

Nee, dit zijn zeven beslissingen die nog moeilijker zijn dan hogere wiskunde, moeilijker dan Halloween make-up, en moeilijker dan de liefde:

1. Wat we willen eten

Of we nou thuis zijn en boodschappen moeten gaan doen, of uit eten gaan. We hebben altijd moeite met beslissen over wat we willen eten. Liever een gezonde salade? Of toch een hamburger? En dan die gemaakt van quinoa of gewoon echt vlees? En nemen we er dan frietjes bij of toch niet? Oh, aardappel gratin is ook wel errúg lekker. Tsja wij houden van eten

2. Of we uit willen gaan of niet

Daar zit je dan, het is vrijdagavond, je hebt je voorgenomen om lekker thuis te zitten op de bank met een serie aan. En dan gaat je telefoon. Appje na appje om je uit te nodigen voor de leukste feestjes. Maar jij zit lekker in je pyjamabroek op de bank. Ga je je nog omkleden? Hou je het vol om de hele avond op stap te gaan? Of hou je je vast aan je oorspronkelijke plan en blijf je zitten waar je zit? Dillema.

3. Waar we naar toe willen gaan

Mocht je hebben ingestemd met je vriendinnen om alsnog de hort op te gaan, waar willen jullie dan heen? Naar een kroeg? Of toch liever naar een cocktailbar? Of naar een groot feest in een club? Of jullie discussiëren een uur lang via de WhatsApp of jullie staan al op straat, op de hoek te schuilen voor de regen en jullie kunnen geen beslissing maken. Ondertussen tikt de tijd verder, en jullie weten het nog steeds niet. Lastig als er zoveel keuzes zijn.

4. Wat je wil drinken

Oké, jullie hebben je spot gevonden. Jullie zitten lekker met de meiden om tafel en de serveerster komt eraan en vraagt wat jullie willen drinken. ‘EEEEEEHMMMMM’ tsja, wat wil je drinken? Begin je met wijn? Of prosecco? Of ga je gelijk over op de sterk? Of toch liever een spa rood omdat je dorst hebt van het fietsen? Keuzes, keuzes, keuzes.

Dit vind je misschien ook interessant: Kun je niet kiezen? Dit is waarom je dan juist alles uit het leven haalt

5. Welke kleding trek je aan

Of het nou is voor een feestje, een borrel, een verjaardag, voor je werk, of voor je lazy sunday, wat moét je in *&#$*#naam aan? Je hele kast hangt vol, voller dan die van al je vriendinnen. Maar toch lijkt de keuze enorm klein. Dat ene topje dat je favoriet is, zit in de was, en die broek die je zo graag aan hebt had je de vorige vijf keer ook al aan. Je lijkt opeens je gave om te combineren te hebben verloren en alles wat je aantrekt lijkt oud, niet hip genoeg of gewoon stom. Zucht.

6. Welk kledingstuk koop je

Wat er in je kast hangt heeft natuurlijk alles te maken met wat je hebt gekocht. Ken je dat? Dan ga je winkelen en dan kom je in de eerste winkel al dat ene witte jurkje tegen dat nog op je verlanglijstje stond. Maar is dit witte jurkje wel het jurkje dat je wil hebben? Of zou er nog een andere te vinden zijn die nog mooier aansluit? Of nog leukere details heeft? Vervolgens bezoek je nog negen andere winkels om vervolgens terug te keren naar winkel één om alsnog dat jurkje te halen die je in eerste instantie al aanhad. Oeps.

7. Je haar los of vast

Dit is een ingewikkeld vraagstuk, als je je haar namelijk vastdoet, en je haalt het vervolgens alsnog los, dan heb je een knik in je haar, of zit je haar raar door de hoeveelheid haarlak. Als je je haar los hebt, en je doet het vast, blijft het vaak niet zitten waardoor je continu je haar opnieuw aan het vastdoen bent. Aaaaargh irritant.

8. Wat je gaat kopen voor de verjaardag van je vriendin

O god, kadootjes kopen voor vriendinnen is zó ingewikkeld. Ze heeft al 50 geurtjes, 25 mascara’s, en alle tijdschriften koopt ze al. Jullie gaan al iedere week uit eten, wijnflessen nemen jullie doordeweeks al mee. Wat moet je nou kopen? Ze heeft echt alles al. HELP!

Tsja, we boeken blijkbaar toch liever een vakantie, winnen liever een miljoen, of kiezen liever uit alle leuke mannen in de bar, daar zijn we namelijk wél goed in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
8 x beslissingen die wij vrouwen gewoonweg niet kunnen maken
Sluiten