Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 1 mei 2016
Leestijd: 3 minuten

8 x dingen die we vroeger hadden die het leven nu een stuk makkelijker zouden maken

Vroeger, lang geleden, toen je nog een klein meisje was, was eigenlijk alles beter. Oké, niet alles dan: je mocht nog geen alcohol drinken of zelf bepalen hoe laat – of vroeg – je naar bed wilde. Maar sommige dingen, mis je eigenlijk best. Deze acht dingen zouden je leven in ieder geval een stuk eenvoudiger maken.

1. Plasketting

Weet je nog? De plasketting op de kleuterschool? Als je wilde plassen dan was het de bedoeling dat je de ketting omdeed. Als je de ketting zag hangen dan wist je dat de wc vrij was en dat je mocht gaan. Hing ‘ie er niet, dan moest je even wachten. En dat is eigenlijk een heel handig systeem. Want het is soms best gezellig om je met je bestie terug te trekken in de toiletten maar soms sta je ook ongelooflijk je tijd te verdoen in die stinkende plek. Misschien de een idee om de plasketting in de ideeënbox te stoppen op je kantoor?

2. Flippo’s

Vroeger, vroeger mocht je ongegeneerd onwijs veel chips eten. Zonder veroordelende blikken van de fitgirls. En zonder dat knagende gevoel in je buik dat je toch echt op de lijn moet letten en op je gezondheid. Vroeger was het eten van chips een ware sport, want hoe meer Wokkels en Hamkaasjes je achter de kiezen had, hoe meer Flippo’s je verzamelde. En hoe meer Flippo’s, hoe populairder je werd op het schoolplein. En natuurlijk was het geweldig dat je zo ontzettend gelukkig kon zijn met zoiets simpels als plastic rondjes met een plaatje erop.

3. Schooltijden en vaste pauzes

Want: nooit meer overwerken. Nooit meer met je broodje achter je computer lunchen, omdat je nog zoveel werk hebt. Gewoon een vaste tijd waarop je begint, een vaste tijd waarop je mag – of moet – pauzeren en een vaste tijd waarop je je spullen mag pakken en naar huis mag gaan. Verlangen we daar niet stiekem naar terug? Want zelfs al heb je een negen tot vijf baan, als je iedere dag klokslag vijf uur je biezen pakt, word je toch wel aangestaard.

4. Cijfers, stickers en krulletjes

Als je het goed had gedaan. Want: nooit meer de onzekerheid of je het wel goed doet, op je werk bijvoorbeeld, bij je vriendinnen of in je relatie. Natuurlijk krijg je wel eens feedback, maar gewoon een cijfers is eigenlijk wel zo prettig. Je weet precies hoe erg je gewaardeerd wordt en of het belangrijk is dat je dingen verandert. Duidelijkheid, dat geeft het.

5. Tamagotchi

Het voelde als een zaak van leven of dood om je Tamagotchi in leven te houden. Maar het was natuurlijk geen zaak van leven of dood. het was geen huisdier die je niet dagen lang alleen kon laten omdat je niet thuis was. En het waren ook geen lovers of vriendinnen die zonder je aandacht zouden verdwijnen uit je leven.

6. Verkleedfeestjes

Gewoon even een dagje niet jezelf zijn. Je dook in de verkleedkist en je was gewoon heel iemand anders. Dat zou soms nog best wel lekker zijn als je even al je zorgen wil vergeten.

7. Zakgeld

Geld zonder dat je er ook maar iets voor hoefde te doen. Behalve kind van je ouders zijn. Je kan weken lang sparen voor dat ene ding en dan al je geld ineen keer inleveren bij de kassa. Een mooi gevoel was dat. Misschien was het wel zo fantastisch, omdat je wist dat hoe blut je ook was, je nooit écht blut was. Want je had altijd je ouders die heus wel bijsprongen.

8. Haarmascara

Hoe cool was dat?! Je had blonde plukjes in je bruine lokken als je daar zin in had. Of blauw, of paars. Je vond het geweldig. En stiekem mis je dit product nog steeds. Want het is eigenlijk best leuk voor een feestje. En anders wel om je uitgroei bij te werken.

Reageer op artikel:
8 x dingen die we vroeger hadden die het leven nu een stuk makkelijker zouden maken
Sluiten