Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 8 jul 2016

8 x dit herken je alleen als je vroeger in de supermarkt hebt gewerkt

Je was jong en je wilde wat. En daarom vonden je ouders dat je maar een bijbaantje moest zoeken als je zó graag die ene broek wilde hebben. En voordat je het wist had je je eerste bijbaantje in de plaatselijke supermarkt. En wat was die tijd memorabel:

1. Je bent een ster in hoofdrekenen

En ook al ben je het niet, je doet je voor als een waar rekenwonder tegenover klanten. Toch vraag je net zoals élk kassameisje of de mevrouw of meneer tegenover je er misschien tien cent bij heeft. Gewoon, een klassieker die je nooit meer vergeet.

2. Je kan als geen ander een glimlach faken

“Goedemorgen”, “Fijne dag!”, “Ik wens u een fijne avond”, “Wilt u er ook een tasje bij?”, “Alstublieft!”, “Graag gedaan”, “Alvast een hele fijne Kerstmis” en nog heel veel andere dingen die je je klanten toewenst. En dit allemaal met een grijns van oor tot oor, ook tegen mensen waar je je stiekem heel erg aan irriteert.

3. Je weet précies wat mensen eten

Je komt nou eenmaal regulars tegen in de supermarkt. De studentenjongen die altijd een jerrycan melk, wit brood en een kilo kaas koopt (JAK!), het oude meneertje die elke zondag een appeltaartje haalt voor hem en zijn vrouw en de gieren die enkel en alleen alles in de korting kopen. En niet te vergeten, de mensen die zulke uiteenlopende producten kopen dat je je afvraagt wat ze die avond zullen eten. Reuze fascinerend.

4. Bovendien ken je alle producten uit de supermarkt

Je kan zo alle merken van de mozzarella opnoemen en ook nog eens van goedkoop naar duur. Pasta weet je ook alles van en je kan je vriendinnen precies vertellen of er wel of niet spelt pasta te krijgen is van dat ene merk. Je kan jezelf gerust een lopende encyclopedie van de supermarkt noemen.

5. Je bent te vaak ongewenst versierd door klanten

“Het geile kassameisje” leek soms wel op je naamkaartje te staan in plaats van je eigen naam. En helaas zijn het vaak ook nét de mannen waar je absoluut geen knipoog van wilde ontvangen.

6. Of kwam mensen tegen die je écht niet wilde zien

Shit, net die ene jongen waar je ‘per ongeluk’ mee had gezoend in het weekend of de moeder van een vriendinnetje van je die iedereen nog langer in de rij laat staan omdat ze zo nodig mesje wilt bijpraten. Soms dook je het liefst onder je kassa maar dat is helaas nooit een optie geweest.

7. Iedereen haat je vanwege de ID-kaart regel

Je moest nou eenmaal een ID vragen en dat is soms moeilijk in te schatten. Je probeert elke keer uit te leggen dat jíj niet de regel hebt bedacht maar dat je het wel móet vragen. En soms werden ze boos, heel boos op JOU.

8. “Spaart u ook …..” was jouw absolute oneliner

Servies zegels, punten voor gratis kaartjes enzovoorts. Je hebt nog nooit zoveel blije gezichten op één dag gezien als tijdens je bijbaantje bij de supermarkt.

LEES OOK: Dit herken je zéker als je stiekem verliefd bent op je collega

Reageer op artikel:
8 x dit herken je alleen als je vroeger in de supermarkt hebt gewerkt
Sluiten