8 x etenswaren die een positieve invloed hebben op je hersenen

Er zijn lekkere snacks die je kunt nemen en die gelijk een positief effect hebben op je hersenen. Zo simpel als het klinkt is het eigenlijk ook wel. Zorg dat deze snacks op je boodschappenlijstje staan en geniet van nog gezondere hersenen:

1. Koffie
Als je het laat bij twee kopjes koffie per dag kan koffie een positief effect hebben. Je wordt er sneller van en je concentratie wordt verbeterd. Als je een latte macchiato lover bent, zorg dan dat je altijd koemelk of sojamelk drinkt want dan krijg je ook nog eens een proteïne boost.

2. Walnoten
Snack met walnoten. Ze bevatten gezonde vetten, en omega 3 dat een boost geeft aan je hersenen.

3. Pompoenzaadjes
Pompoenzaadjes zijn perfect om bij je walnoten te snacken of gewoon los. Ze geven je extra zink en vitale voedingsstoffen om je geheugen een steuntje te geven en je denkvermogen te verhogen.

4. Zalm
Ook zalm heeft veel omega 3 in zich wat een boost geeft aan je hersenen, net zoals walnoten dat doen. Daarnaast zorgen ze ook nog voor een vermindering van angstgevoelens en depressie.

5. Volkoren granen
Ondanks dat iedereen denkt dat koolhydraten de vijand zijn is niets minder waar. Koolhydraten helpen je om glucose langzaam uit je lichaam te vervoeren waardoor je de hele dag alert bent en geen ups en downs zal hebben.

6. Donkere chocolade
Oh yes, chocolade in dit rijtje. In chocolade zitten cacao flavanoïden die een hoog anti-oxidant niveau hebben. Dit helpt je om je bloedstroom in je hersenen te bevorderen. Kies wel voor een donkere chocolade met meer dan 65% cacao.

7. Avocado
Avocado’s bevatten een bepaald vet dat net zoals donkere chocolade helpt bij de doorstroming van je bloed door je hersenen. Gooi ze door je smoothie, op je cracker of door je salade en smullen maar.

8. Water
Op het moment dat je lichaam genoeg gehydrateerd is zul je jezelf beter kunnen concentreren, focussen en helderder kunnen denken. Je lichaam functioneert het beste als het voldoende vocht heeft binnen gekregen. Zorg dat je altijd een flesje water op je bureau hebt staan.

Reageer op artikel:
8 x etenswaren die een positieve invloed hebben op je hersenen
Sluiten