Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 9 apr 2015

8 x hoe de wereld eruit zou zien als mannen vrouwen zouden worden voor 1 week en andersom

Hoe de wereld eruit zou zijn als wij een weekje zouden wisselen met onze mannen en de mannen met ons? Nou zo.

Oké voor we weer te realistisch gaan nadenken, natuurlijk is er een grote kans dat het één grote chaos wordt. Maar hoe grappig zou het zijn? We hebben al eens geschreven wat wij vrouwen zouden doen als we een week een man zouden zijn. Maar wat als we allebei switchen? Hoe zou de wereld er dan uitzien? Best wel leuk.

1. Wij vrouwen kunnen als man een week lang de wereld heersen. We kunnen omhoog klimmen op de carrièreladder, onszelf salarisverhoging geven als baas, en laten zien dat we best wel wat macht kunnen handelen. En de mannen? Die hebben na hun week als vrouw meer begrip voor ons. Meer gelijkheid. Yes eindelijk.

2. En qua seks? Grote kans dat jullie naast elkaar liggen en vooral met jullie zelf bezig zullen zijn. Jij gaat namelijk niet bij hem down under ondanks hij nu een vrouw is, en hij ook niet bij jou. De gedachte zal jullie blokkeren. Die blowjobs kun je vergeten.

3. Toiletten zullen tijdens die week een rommeltje zijn. Mannen moeten leren altijd te gaan zitten, wij als vrouwen moeten leren de bril omhoog te doen en staand te plassen. En we moeten ook nog allebei de goede deur binnenlopen. Gewoontes doorbreken is niet makkelijk. Halverwege de week zul je waarschijnlijk overal vrouwen zien wildplassen.

4. Het huis zal vies zijn. Jij bent nu de man en vindt dat je daarom niet meer zoveel hoeft schoon te maken. Hij is gewend niks te doen en gaat de verwende vrouw uithangen die haar nagels net heeft gelakt (ook zo’n probeersel). Van het huishouden komt daarom niets terecht.

5. Vergeet vooral je kleding niet. Wat een drama. Als hij de was gaat doen omdat jij het normaal doet, is er een kans dat hij alles bij elkaar gooit. Of dat hij te warm wast, op het verkeerde programma.. Dat wordt shoppen met zijn creditcard volgende week. Hij heeft het immers verpest toch?

6. De kroegen en discotheken zullen leeg zijn. Als wij mannen zijn, dan gaan we heel veel avonden bier drinken met onze vrienden en gamen op de Playstation. Mannen gaan op hun beurt zich waarschijnlijk ontiegelijk laten verwennen bij alle massagesalons en nemen de ene avond een pedicure, de andere avond een manicure. Echt.

7. We zullen er niet uitzien. Wij vrouwen snakken ernaar om een week lang niets aan ons uiterlijk te doen. En hij kan natuurlijk nooit omgaan met al die make-upjes van ons. Hij ziet eruit als een clown, en jij als een zwerver. Het zal het beeld op straat vast niet ten goede komen.

8. Voor alle vrouwen die eigenlijk ongesteld hadden moeten worden, lucky bastards. Dat heb je een week niet. Hij krijgt het wel. En je zult zien hoe lief hij voor jou is na deze week en de volgende keer dat jij ongesteld wordt. Kopjes thee, koekjes, chocola, alles zal voor je worden gehaald. Hoera.

Reageer op artikel:
8 x hoe de wereld eruit zou zien als mannen vrouwen zouden worden voor 1 week en andersom
Sluiten