8 x manieren om je huid klaar te stomen voor de winter

Afwisselen tussen koude en warme lucht kan je huid behoorlijk aantasten tijdens de koude wintermaanden. Je hebt vast aan voorgaande jaren al wel gemerkt dat je huid er duf en geïrriteerd van raakt. Hoe kun je je huidje nu preppen voor de kou die komen gaat?

1. Sla goede crèmes in

In de winter heeft je huid echt wat extra liefde nodig in vergelijking met de zomer. Laat je lotions voor wat ze zijn en stap over op crèmes. Hoewel ze natuurlijk wat dikker zijn (wat sommige dames onprettig vinden aanvoelen), biedt dit echt de beste protectie tegen de winterkou. Breng ze aan voor het slapen gaan en niet later dan 30 minuten voordat je de deur uitgaat.

2. Gebruik dagelijks zonnebrand

Denk alsjeblieft niet dat je huid geen behoefte heeft aan zonnebrand in de winter. Hoewel het misschien koud is, moet je huid toch worden beschermd tegen de lage, scherpe zonnestralen. De grap is zelfs dat het in de winter nóg belangrijker is, omdat de huid al wordt blootgesteld aan barre omstandigheden zoals kou en wind.

3. Vergeet je handschoenen niet

Komt deze zin je bekend voor? ‘$%^& alweer mijn handschoenen vergeten!’. En dat is niet best, want je moet je visitekaartjes wel presentabel en zacht houden deze winter. En schroom ook niet om een fijne handcrème aan te schaffen. Het lijkt overbodig, maar je handen zijn erg gevoelig voor deze weersomstandigheden en als je gezicht het verdient, waarom je handen dan niet?

4. Douche minder lang

Je maakt een grapje zeker? Toch niet. Een lange, hete douche (hoe heerlijk het ook kan zijn), onttrekt de huid juist van vocht. Laat de zeep ook maar liggen en ga liever voor een voedende douchegel. Vergeet ook niet je daarna lekker in te smeren met je favoriete bodylotion.

5. Let op wat je eet

Je lichaam heeft in deze tijd meer vet nodig waardoor je beter niet al te zuinig kunt doen met je calorie inname. Eet vooral veel groentes, vis, zuivelproducten en gezonde vetten die bijvoorbeeld te vinden zijn in noten. Het beschermt je huidje van binnenuit en ook dat is van groot belang naast alle crèmes die je voor de buitenkant gebruikt.

6. Blijf gehydrateerd

We drinken allemaal te weinig en al helemaal tijdens de winter. Echter is voldoende water drinken essentieel voor je lichaam en verschijning. Moeite met aan je twee liter per dag komen? Dan kunnen deze tips je zomaar helpen.

7. Vergeet niet te scrubben

Je kunt smeren wat je wilt, maar als je het alleen maar aan het aanbrengen bent op dode velletjes dan ben je nog nergens. Dermatologen raden aan drie keer per week te scrubben. Klinkt heftig, maar als je het voorzichtig doet is er niks aan de hand. Zo verwijder je naast dode huidcellen ook achtergebleven cosmetica en kan je huid vervolgens alle heerlijke ingrediënten van je veel te dure crèmes absorberen.

Reageer op artikel:
8 x manieren om je huid klaar te stomen voor de winter
Sluiten