Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 20 aug 2018

8 x relatietesten die alleen sterke koppels zullen overleven

Ken je nog het programma Temptation Island? In het programma werden relaties van koppels getest. Hoe graag wilden ze echt bij elkaar blijven? Natuurlijk, dat was vrij extreem. Maar ook in het dagelijkse leven kom je relatietesten tegen. Misschien heb je ze niet altijd door. Maar als je deze testen overleeft, ach dan overleef je hoogst waarschijnlijk alles.

1. Een kastje in elkaar knutselen van IKEA

Als je denkt dat dit een makkie is, heb je het verkeerd. Ondanks dat er een uitgebreide handleiding bij zit, blijkt dit altijd toch weer een enorme opgave te zijn. Jullie maken ruzie over de schroefjes, of die plank nou zo moet of precies andersom, en hij wil de controle houden terwijl jij allang ziet dat het echt niet goed gaat. En natuurlijk krijg je uiteindelijk het verwijt ‘maar JIJ wilde een nieuwe kast’. Top.

2. Samen op vakantie gaan

Dat is best een ding. Je gaat met z’n tweeën naar een ander land met een andere cultuur, en jullie zitten 24/7 op elkaars lip. En dat is best intens zullen we je vertellen. Het kan ontzettend leuk zijn, maar het kan ook zijn dat je je gaat irriteren aan kleine dingetjes die je normaal gesproken niet ziet of niet meemaakt. Daarnaast bestaat er een kans dat hij een ander idee heeft van vakantie. Waar jij het liefst op je strandbedje wil liggen of wil flaneren over de boulevard wil hij cultuur bekijken of bergen beklimmen. Ai.

3. Exen dingen

Of het nou jouw ex is of zijn ex, of het nou gaat om een ex die maar blijft bellen, of een ex waarmee je vrienden bent geworden, exen blijven een lastig onderwerp. Met een ex heb je intieme dingen gedeeld. Een ex was deel van de ander zijn of haar leven, en daar wil de ander niet mee worden geconfronteerd. Het maakt diegene onzeker om die vrouw of man te zien waar de ander ook verliefd op is geweest. En vaak kom je dan in een discussie waar je maar blijft herhalen dat het écht over is, en het écht niets betekent, maar alsnog is en blijft het moeilijk.

4. Schoonouders en schoonfamilie

Zijn ouders ontmoeten, of het moment waarop hij voor het eerst meegaat naar die van jou. Altijd een moeilijke opgave. Ouders zeggen veel over de persoon met wie je bent. Daarnaast ben je toch op zoek naar een soort van ‘goedkeuring’. Ben jij goed genoeg voor hun zoon? Is hij goed genoeg voor jou in de ogen van jouw ouders? Een spannend moment. De familie kies je namelijk niet, maar je trouwt er uiteindelijk wel mee. En daarom is het heel belangrijk dat je er goed mee kan opschieten. Oh, en vergeet het moment niet waarop jullie beide families elkaar gaan ontmoeten. Ook zoiets.

5. Vergeet de vrienden niet

Naast z’n ouders zijn er ook nog een stel vrienden. En die vrienden kent hij waarschijnlijk al heel erg lang. Hij is op ze gesteld en vertrouwt ze. Als zij hem vertellen dat ze jou helemaal niks vinden, dan kun je het nog wel eens zwaar krijgen. En andersom voor jou geldt dat als hij een stel nietsnutten op bezoek heeft die je totaal niet mag, jij een probleem hebt. Want met dit stelletje zul je het toch moeten doen.

6. Samen koken

Koken is toch juist hartstikke leuk? Ja, máár.. er zijn twee gigantische uitdagingen: 1) kan hij koken? Als hij niet kan koken betekent het dat het avondeten altijd op jouw schouders terecht komt. En ondanks dat je dan altijd weet wat je voorgeschotelt krijgt (je maakt het zelf), is het ook wel eens fijn om zelf in de watten te worden gelegd met een bordje warm eten na een lange dag dat met liefde is bereid en niet door Thuisbezorgd is afgeleverd. En 2) kunnen jullie samen in de keuken staan? Een diner voorbereiden kan een hoop gedoe zijn. Lopen jullie elkaar in de weg of zijn jullie een topteam?!

7. Voor het eerst samen een huis inrichten

Pas op, dit kan oorlog worden. Zijn Calvé lekkere wijvenposter mag hij namelijk écht niet meenemen. En in ruil daarvoor wil hij dat jij de helft van je kledingkast wegdoet (NOOIT). En dan hebben we het nog niet eens over de kleur en het soort vloer (jij wil wit omdat je het mooi vindt, hij absoluut niet omdat je er alles op ziet), de kleur van de muur, het soort bank, de style, en ga zo maar door. Bereid je voor op heftige discussies. Want in dit soort gevallen wil vaak niemand water bij de wijn doen.

8. Samen hardlopen

Sommige koppels kunnen perfect samen hardlopen. Maar voor anderen is dat andere koek. Hardlopen samen is leuk als je hetzelfde tempo rent, dezelfde intervallen als voorkeur hebt. Maar als jij sneller rent dan hij, of hij als jou, dan kan samen hardlopen opeens erg zwaar worden. Wat begint als een wandeling samen, eindigt als een rondje alleen als je pech hebt.

Slagen jullie op alle vlakken? Dan zit het wel goed. Geef hem maar een dikke kus.

Reageer op artikel:
8 x relatietesten die alleen sterke koppels zullen overleven
Sluiten