8 x tips die je wimpers langer maken dan ooit tevoren

Mascara aanbrengen kan als een taak gezien worden als je het al een lange tijd doet. Maar er is altijd ruimte voor verbetering, en dat maakt het ook leuk. Waarschijnlijk weet je al dat je het mascara borsteltje van links naar rechts kan bewegen voor betere separatie. Er zijn echter nog meer handige tips die ervoor zorgen dat je een regelrechte expert wordt. Je herkent je eigen wimpers straks écht niet meer terug.

Poeder op je wimpers

Gebruik een oogschaduwkwast om wat poeder op je wimpers aan te brengen: doe dit tussen je eerste en tweede laagje mascara in. Hiervoor kan je een transparante gezichtspoeder gebruiken, of zelfs babypoeder. De poeder ‘kleeft’ aan je wimpers en dat zorgt ervoor dat het tweede laagje voor extra volumineuze wimpers zorgt.

Buig het borsteltje

Buig het mascara borsteltje in een hoek van 90 graden: zo kan je de binnenste en buitenste haartjes makkelijk van mascara voorzien. Er zijn ook speciale mascara’s op de markt die van zichzelf al een flexibel borsteltje hebben.

Zoutoplossing

Als je mascara een beetje aan het uitdrogen is, kan je er een paar druppeltjes zoutoplossing aan toevoegen. Plaats vervolgens de tube in een kommetje met warm water. De zoutoplossing zorgt ervoor dat de mascara weer mooi smooth wordt. Let wel op dat je niet een te oude mascara gebruikt: na drie maanden is het tijd voor een nieuwe.

Knipperen

Mascara geeft het mooiste effect wanneer je de boven- én onderkant van je wimpers van een laagje voorziet. Wanneer je het uiteinde van je wimpers bereikt met je borsteltje kun je één keer knipperen. Zo zorg je dat je het uiterste topje nog bereikt. Doe dit wel maar één keer omdat het anders voor klontjes kan zorgen.

Houd het borsteltje verticaal omhoog

Houd je mascara borsteltje verticaal omhoog wanneer je mascara gaat aanbrengen op je onderste wimpers. Zo kun je ze gemakkelijk helemaal voorzien van een laagje mascara, zonder vlekken te krijgen op je gezicht.

Gebruik je vinger

Druk voorzichtig met je vinger op je ooglid wanneer je mascara aanbrengt op je bovenste wimpers. Zo steken ze iets meer uit en is de aanzet makkelijker te bereiken. Je vinger zorgt er ook voor dat je geen mascara afdrukken op je ooglid krijgt.

Geen klontjes meer

Veeg heel zachtjes je mascaraborsteltje af met een papiertje voordat je het aanbrengt op je wimpers. Zo haal je overig product weg en krijg je geen klonterig effect. Krijg je toch nog klontjes? Gebruik dan een schone, nieuwe tandenborstel om ze eruit te borstelen.

Rol je borsteltje

Voor gelifte wimpers kun je het volgende doen. Plaats het borsteltje tegen de aanzet van je wimpers en draai het borsteltje wanneer je hem omhoog haalt. Doe dit niet recht omhoog, maar elke keer een andere kant op en in drie secties. Eerste sectie: beweeg je borsteltje van je binnenste wimpers naar je neus toe. Tweede sectie: borstel het middelste gedeelte van je wimpers naar de hoek van je wenkbrauw toe. Derde en laatste sectie: borstel je wimpers richting het einde van je wenkbrauw. Zo krijg je een mooi ‘waaier’ effect.

Reageer op artikel:
8 x tips die je wimpers langer maken dan ooit tevoren
Sluiten