Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 19 jan 2018

8 x waarom Curaçao het meest perfecte toevluchtsoord ever is

De winter ontvluchten is iets wat we allemaal graag doen. De brandende zon op je huid, voetjes in het zand en échte highlights van de zon. Maar waar ga je heen als je je écht even wilt wanen in weelde? Wij roepen allemaal in koor: CURA! En wel hierom:

1. Dolfijnen en schildpadden

Het stikt van de dolfijnen op het eiland. En daarom heb je een grote kans dat je ze zult zien. Helemaal als de Ferry pakt naar Klein Curaçao. En doordat de zee zo mooi azuurblauw is, zie je zomaar een familie schildpadden voorbij zwemmen. Echt een droom die uitkomt voor elke dierenvriend.

?

A post shared by CELESTE (@celestecoolen) on

2. Elke dag een ander strandfeestje

Voor de planner is Curaçao echt een uitkomst. Er is namelijk elke week hetzelfde programma wat betreft feestjes op het eiland. Daardoor is iedereen op maandag op dezelfde plek te vinden, maar ook op bijvoorbeeld woensdag en vrijdag. Lekker georganiseerd zoals wij Hollanders het graag zien. Bovendien heb je een grote kans dat je die ene leukerd tegen het lijf loopt bij álle feestjes. Iedereen is op dezelfde plek.

op het strand chillen met jandino, najib en biertjes #janthiel ??

A post shared by D A N I Q U E (@daniquedebies) on

3. Duiken en snorkelen

Als je kan duiken dan word je redelijk gek in je koppie als je hier bent. Er zijn tal van mooie plekken waar je kan duiken én ook genoeg duikinstructeurs die je het kunnen leren. De perfecte kans op Nemo in real life te zien. Als je duiken eng vindt, dan is snorkelen ook perfect op de onderwaterwereld van Ariel te ontdekken.

Dolphin academy.?? #dolphins#dolphinacademy#flipper#curacao#so#sweet#holiday#nice#weather#almostnewyear

A video posted by Entrepreneur (@djnaomifrancis) on

4. Héél véél Instagramwaardige plekjes

Curaçao stad met haar prachtig gekleurde huisjes, Klein Curaçao, de ietwat slordige maar bééldige strandtentjes, de tientallen strandjes met allemaal een eigen karakter en de azuurblauwe zee. Het is allemaal perfect om je aantal volgers door het dak te laten gaan.

Toch wel behoorlijk mijn lievelingshuis later + die van mijn favo buren. #wegoneslayallday ??

A post shared by Kiki Duren (@kikiduren) on

5. Een fantastisch klimaat

Dit eiland heeft een geweldig klimaat. Het is gemiddeld het hele jaar door 27 graden en het zonnetje schijnt bijna altijd. Ook ben je altijd voorzien van een fris zeebriesje waardoor je het nooit te heet hebt.

Mocht je je afvragen hoe het hier is. Dit dus. Plus een mango smoothie ?? ☀️#heyheyhey

A post shared by Kiki Duren (@kikiduren) on

6. Beeldige bountystranden

Curaçao stikt van de strandjes. Je kan elke dag naar een ander strand. Alle strandjes hebben weer hun eigen charme. Van super basic tot aan chiquere stranden met hippe strandtenten erbij. En Klein Curaçao is de absolute parel. Het zand voelt als deeg aan je voetjes en het is zó ongerept dat het bijna onecht is.

Tripje klein Curaçao gedaan. Prachtig eiland en heerlijk genoten! #paradise #mermaidboattrips #demermaid #kleincuracao #island #prachtig

A photo posted by RobinvanZeijl (@robinvanzeijl) on

7. Liever-lui-dan-moe-mentaliteit

Op Cura, zoals de locals het noemen, gaat alles lekker traag. Er is geen haast, geen tijd en bovendien is niemand bezig met de tijd. Waarom? Omdat je álle tijd van de wereld hebt op dit strand. Je hoeft je niet schuldig te voelen als je maar twee keer van je strandbedje af bent gekomen. Liever lui dan moe is daar de mentaliteit. Love it.

8. Last but not least: ze hebben een Appie

Curacao voelt als je tropische thuis. Ze hebben álles wat Nederland niet heeft in de goede zin: mooi weer, prachtige stranden, tropische dieren, romantische restaurantjes óp het strand en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar ze hebben ook het beste van Nederland: onze eigen taal en onze eigen supermarkt. Toch wel fijn als je je éigen ´vaste boodschapjes´ kan halen.

#groceries #mini #albertheijncuracao #fun #basil #tomato #cheese #flipflops

A post shared by Samantha Kooyman (@svkooyman) on

Als je er eenmaal heengaat komt je misschien wel nooit meer terug..
Waarom Australië je ultieme travel goal is in 2017
aussie

Reageer op artikel:
8 x waarom Curaçao het meest perfecte toevluchtsoord ever is
Sluiten