Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 25 sep 2015

8 x waarom je jeugdvriendinnen de beste vriendinnen ever zijn

Als kind was het heel gemakkelijk om vriendschappen te sluiten. Je vroeg op je eerste schooldag aan het meisje naast je in de kring of ze wilde spelen en jullie waren direct vriendinnen voor het leven. Jullie speelden dagelijks met elkaar en je was net zoveel bij haar ouders over de vloer dan bij je eigen ouders. Uiteraard kwamen hier hele 'BFF rituelen' bij kijken zoals de vriendschapskettinkjes en jullie zworen elkaar nooit uit het oog te verliezen.

De band die je met je jeugdvriendinnetje hebt is bijna een beetje magisch. Het voelt alsof je nooit zonder haar bent geweest, en eigenlijk is dat ook wel een beetje zo. Je hebt een groot deel van je leven dagelijks met haar doorgebracht. Jouw jeugd is haar jeugd die zo bepalend is geweest voor wie jullie nu zijn. Kortom, je jeugdvriendinnetje is je beste vriendin óóit en wel hierom:

1. Ze kent je beter dan wie dan ook

Je jeugdvriendinnetje kent je als meisje van vier jaar oud en nu als jong volwassen vrouw. Ze kent je in je raarste periodes, bijvoorbeeld toen je besloot om gothic te worden en toen je opeens vegetariër werd voor twee weken. Ze heeft je op je best en op je slechtst gezien. Maar ze weet precies wie jij echt bent.

2. Het maakt niet uit hoe lang je ze niet ziet, jullie vriendschap blijft bestaan

Ook al zie je je jeugdvriendinnetje een paar maanden niet, het is nooit ongemakkelijk als jullie elkaar weer zien. Het is direct als vanouds en er wordt geen woord over gerept. Het voelt namelijk alsof je haar gisteren nog hebt gezien.

3. Ze voelt als het zusje dat je ‘nooit hebt gehad’

Je kan ruzie met haar maken maar houdt bijna net zoveel van haar als van je ‘eigen’ broertjes en/of zusjes. Ze is niet alleen een vriendin maar ze is je oprecht dierbaar, ook als jullie vriendschap een tijdje iets minder is, zul je het voor haar opnemen als een ware zus.

4. Jullie vriendschap stikt van de herinneringen

Aangezien jullie zoveel tijd samen hebben doorgebracht en elkaar al zo lang kennen, hebben jullie ontzettend veel herinneringen. Van die leuke vakantie tot die keer dat je aan de schijterij was op een feestje en alleen zij het wist. Alleen al om alle herinneringen op te halen zouden jullie een maand moeten uittrekken.

5. Ze maakt alle ‘eerste keren’ van jou mee

Ja, ze heeft meegemaakt toen je voor het eerst ongesteld werd en je haar in alle paniek opbelde, tot je eerste kus met die jongen die achteraf helemaal niet zo leuk bleek te zijn. Ook rookten jullie samen je eerste sigaretje. Al deze belangrijke eerste momenten hebben jullie samen meegemaakt en dat is écht bijzonder.

6. Jullie hebben tijd doorgebracht die je nu niet meer zou kunnen inhalen

Toen jullie nog klein waren hadden jullie niets anders te doen dan spelen. ’s Ochtends op school zagen jullie elkaar en weken jullie geen seconde van elkaars zijde. Ging zij tekenen dan jij ook, ging jij buitenspelen dan was zij daar ook. Deze letterlijke onbezorgde kindertijd kun je met geen enkele ‘nieuwe’ vriendin inhalen.

7. Haar familie is jouw familie en andersom

Je bent zoveel bij haar ouders over de vloer geweest dat je een kind aan huis bent geworden. Je hoeft zelfs daar niet altijd ‘de leukste’ te spelen want ze kennen je namelijk nog als die doerak die koekjes stal uit hún keuken. Haar ouders houden stiekem ook een beetje van jou omdat ze je hebben zien opgroeien.

8. Je kunt álles met haar en bij haar doen

Je gaat gerust even plassen in de badkamer als zij aan het douchen is. Zo kun je immers gezellig doorkletsen. Ook slapen jullie nog steeds samen in één bed en geven jullie elkaar een kus voor het slapen gaan. Jullie lopen samen naakt door het huis, gewoon, omdat jullie als vierjarige meisjes ook al de nudist uithingen in eigen tuin.

9. Niemand maar dan ook niemand komt tussen jullie

Door alle bovenstaande redenen hebben jullie een ijzersterke vriendschap opgebouwd. Geen jongen, of andere ‘nieuwe’ vriendinnen zullen ooit tussen jullie bijzondere band kunnen komen. De band die jullie samen hebben zie je in elkaars ogen en je vertrouwt blindelings op elkaar.

Komen je jeugdvriendinnetjes en jij uit hetzelfde dorp?

Dan hebben jullie samen dingen meegemaakt die níemand anders heeft meegemaakt. Benieuwd wat? Klik dan op de foto:

Reageer op artikel:
8 x waarom je jeugdvriendinnen de beste vriendinnen ever zijn
Sluiten