8 x waarom linkshandige mensen briljant zijn

Ben jij linkshandig? Dan heb je vast en zeker vroeger gebaald toen je met een vulpen moest schrijven of heb je altijd moeite met iets door te knippen (een schaar is per direct een vijand). Maar vanaf nu maakt het allemaal niets meer uit. Want vanaf nu hoef je alleen maar te onthouden dat linkshandigen gewoonweg briljant zijn.

1. Je bent uniek

Maar 10% van alle mensen zijn linkshandig. Dat maakt jou uniek. Je hoort niet bij de massa.

2. Je hebt een grote kans op faam

Zou linkshandig zijn een onderliggende factor zijn om een beroemdheid te worden? Lady Gaga, Jennifer Lawrence, Angelina Jolie maar ook mannen zoals Leonardo da Vinci en Bruce Willis zijn linkshandig.

3. Als je tennist heb je een grote kans fantastisch te worden

16% van de tenniskampioenen zijn linkshandig. Als je bedenkt dat maar 10% van de wereldbevolking linkshandig is, kun je de conclusie trekken dat linkshandigen beter zijn in tennis dan rechtshandigen. Volgens een onderzoek in de Psychology Today zijn linkshandigen altijd uitgedaagd om creatief te denken, omdat de wereld is ingesteld op rechtshandigen. Hierdoor zouden ze onverwachter uit de hoek kunnen komen.

4. Ook bij andere sporten heb je een voordeel

Honkbal, boksen en schermen. Ook alledrie sporten waarbij jij als linkshandige gewoon net even wat extra voordeel hebt in je moves. Misschien komen deze sporten niet voor in de het rijtje ‘favoriete sporten voor vrouwen’ maar doe er je voordeel mee en laat je inspireren als je nog niet sport.

5. Linkshandigen voor President

Vijf van de laatste zeven Presidenten van Amerika waren linkshandig; (op volgorde) Obama, Clinton, Bush, Reagan en Ford. Winning.

6. Linkshandigen geven aan gelukkiger te zijn met hun seksleven

Maar liefst 86% van de linkshandigen gaf aan extreem gelukkig te zijn met hun seksleven, terwijl maar 15% van de rechtshandigen hun seksleven kenmerkte als extreem goed. Dit is wellicht te verklaren door het feit dat linkshandigen creatiever moéten zijn in het leven en daardoor ook in bed.

7. Je hebt een grotere kans om een hoog IQ te hebben

Meer linkshandigen dan rechtshandigen hebben een IQ van meer dan 140. Smartcookie.

8. Je kunt beter multi-tasken dan je rechthandige vriendin

Doordat je linkshandig bent, worden je hersenen gedwongen om sneller te denken. Daardoor kun je beter multi-tasken en beter omgaan met grote stromen aan informatie. Dit komt omdat de communicatie tussen je linker- en rechterhelft van je hersenen sneller gaat dan bij rechtshandigen.

9. Je kunt je alles beter herinneren

Oh dit is zo fijn. Sommige herinneringen wil je waarschijnlijk nooit meer vergeten. Lucky you als je een linkshandige bent, want dan kun je dingen beter onthouden dan als je rechtshandig bent. Het enige nadeel; je familie dient ook linkshandig te zijn als je van dit voordeel wil profiteren.

Al met al; 1-0 voor de linkshandige.

Reageer op artikel:
8 x waarom linkshandige mensen briljant zijn
Sluiten