Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 4 mrt 2017

8 x waarom mensen die op wintersport gaan geluksvogels zijn

Er is niets beters dan de berg afsuizen, glijdend over de kersverse gevallen sneeuw, het zonnetje dat bovenaan de berg staat en een strakblauwe hemel. Wintersporten is hemels en mensen die op wintersport gaan zijn lucky bastards . Dit is waarom:

1. Het is goed voor je lichaam

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen, want wintersporters hebben de beste billen. Skiërs staan op de eerste plek van het hebben van een lekkere booty. Snowboarders staan op de zevende plek. Beide dus een plekje om trots op te zijn. Daarnaast verbrand je onwijs veel calorieën tijdens het wintersporten. Je bent de hele dag actief buiten en is daarom is wintersporten mega goed voor je lichaam.

2. Je krijgt een prachtige tan

Hoe hoger in de bergen, des de dichter je bij de zon zit. Daarom is het niet alleen mogelijk om op het strand fantastisch bruin te worden, maar ook midden in de sneeuw. Zon geeft vitamine D waar je natuurlijk weer heel gelukkig van wordt. Wel goed blijven smeren, want de UV-straling is behoorlijk fel zo boven op die berg.

3. Je hoeft je even niet druk te maken over je uiterlijk tijdens feestjes

Après skiën is natuurlijk één van de leukste activiteiten tijdens wintersport. En het mooie hieraan is: je hoeft hier er niet tot in de puntjes verfijnd uit te zien. Tijdens wintersport is het namelijk legaal om zo van de piste te rollen en de bar in te duiken. Hier is het juist sexy als jouw haren een beetje wild zitten en je als colour blocking bom in je skipak komt binnenwandelen.

4. Het eten is fantastisch

Van kaiserschmarrn tot kaasfondue en van raclette tot schnitzel op de piste; wat een genot om tijdens wintersporten jezelf te verwennen met de heerlijkste gerechten. En over de calorieën hoef je je geen zorgen te maken, deze sport je er namelijk gemakkelijk weer af op de piste.

5. Wintersporten geeft een kick

Met een gezonde doses adrenaline stap je die skilift in om vervolgens met een rotvaart naar beneden te skiën. Jij bent een echte snelheidsduivel. En dit geeft een fantastische kick. Elke wintersport word je ook weer een beetje beter, wat ook bijdraagt aan een voldaan gevoel.

6. Je wordt er ontspannen van

Je bent de gehele wintersport een met de natuur en de ruisende wind en spierwitte sneeuw maken jou enorm zen. Elk uitzicht is werkelijk waar prachtig en voelt je levendig na een dag op de piste. Ja, wintersport zorgt voor ontspanning.

7. Wintersporters zijn mega sociaal

Samen met vrienden, vriendinnen, familie, schoonfamilie, nieuw gemaakte vrienden; op wintersport ben je nooit alleen. Tijdens het lunchen speel je met jan en alleman kaartspellen en ’s avonds in de bar zing je alle après ski liederen met de gehele bar. Het leven is mooi.

8. Skileraren zijn fijn

Last, but not least: die hete mannen in rode pakken. Het is helemaal niet erg als jij een bambi op de ski’s bent, want die knappe skileraar zorgt wel dat jij beneden die berg komt. En geef toe, het is prachtig om naar zo’n horde rode mannen te kijken die naar beneden komen sjezen. Hun gebruinde koppie, een tandpasta glimlach. Zucht.

Nog op zoek naar een luxe onderkomen? Lees dan dit: 9x ski chalets waar jij héél erg graag in zou willen vertoeven

Reageer op artikel:
8 x waarom mensen die op wintersport gaan geluksvogels zijn
Sluiten