Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 24 sep 2016

8 x waarom oppassen het dankbaarste bijbaantje is

Ja, je oppasbaantje is super chill. Want negen van de tien keer word je gewoon betaald om tv te kijken. En anders wel om spelletjes te spelen en een beetje het kind uit te hangen. Maar babysitter zijn is ook nog eens het dankbaarste bijbaantje dat je je kunt wensen. En dit is waarom.

1. De kinderen mogen lekker thuis blijven en dat vinden ze heerlijk

Ze hoeven niet naar de kinderopvang en dat allemaal dankzij jou. Jij haalt ze van school, neemt ze mee naar huis en gaat wat leuks met ze doen. Geen gezeur over ’wanneer gaan we nou naar hui-huis’, want ze zijn al thuis. En hoewel ze doen alsof dat vanzelfsprekend is, zijn de kiddo’s je echt wel dankbaar.

2. En ze zijn maar wat blij met een speelkameraad van wie álles mag

Nog een uurtje achter de iPad, ach ja, prima joh. Jij hebt geen kind aan ze en zij hebben de tijd van hun leven. Ze moeten eigenlijk al naar bed, maar Barbie had net een romantische date met Ken en die mogen ze nog wel even afmaken. Jij bent wat minder streng, want waarom zou je zo strikt zijn? Dat ze daarna bij hun ouders óók uren willen gamen, ach, daar heb jij geen last van.

3. Ze klagen ook niet over de snoepjes die je ze geeft om hen stil te krijgen

Ssst, niet verder vertellen.

4. Sowieso ben je de heldin voor de kinderen

Ze kijken je aan met grote ogen. Jij bent iemand waar zij tegenop kijken. Als ze later groot zijn, willen ze net zo worden zoals jij. Ze zijn ook een beetje droevig als jij naar huis gaat, want ze willen altijd bij je zijn. En stiekem vind je dat best een prettig gevoel, dat ze je gaan missen.

5. De ouders zijn je eeuwig dankbaar als je ze weer eens uit de brand helpt

Zij willen ook nog wel eens naar een feestje, etentje, of uit de band springen. En gelijk hebben ze. Maar een oppas regelen, zeker als het last minute is, is nog niet zo gemakkelijk. Daarom bedanken ze je vaak wel een miljoen keer als jij wel kunt. Bij geen enkele andere baan krijg je zoveel waardering.

6. Je mag zelf ook weer helemaal kind zijn

Hoezo was je vergeten hoe leuk het is om te kleuren en verstoppertje te spelen? En als je oppaskindjes je keer op keer verslaan met spelletjes is het alleen maar leuk dat zij zo in hun sas zijn. Maar even voor de duidelijkheid: je liet ze natuurlijk gewoon winnen. Ja, ja.

7. Je ziet hoe de kinderen van jou leren terwijl ze opgroeien

Natuurlijk, hun vader en moeder hebben de grootste invloed op hun opvoeding. Maar stiekem nemen ze jou als ‘grote mens’ ook héél serieus. Je wordt helemaal enthousiast als ze tegen hun ouders zeggen dat ze iets doen ‘omdat jij dat zei’.

Maar ook als ze jonger zijn en jij hebt geholpen de kleine te leren lopen en hij of zij finally dat eerste stapje zet. O man, dan kan jij je geluk niet op. Het lijkt wel of het je eigen kinderen zijn.

8. Toch is het stiekem heerlijk als jij gewoon naar huis kan gaan

En nog steeds kunt gaan en staan waar je wilt. Ja, babysitten is heerlijk. Wel de lusten, maar niet de lasten.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook wel lezen: Dit meisje verzint babynamen als beroep en op deze bijzondere baan zijn we best jaloers

Reageer op artikel:
8 x waarom oppassen het dankbaarste bijbaantje is
Sluiten