Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 27 dec 2018

8 x waarom partygirls zowel een succes zijn in de club als op kantoor

Ha! Dit artikel kun je straks lekker onder de neus van je ouders schuiven. ‘Kijk pap, kijk mam, is het toch allemaal ergens goed voor geweest dat feesten!’. En nog steeds, want het zijn van een echte partygirl is stiekem een echte gave. Een gave die je nog wel eens goed van pas zou kunnen komen op het kantoor. 8 x waarom je als succesvolle partygirl waarschijnlijk ook behoorlijk succesvol zult zijn in je bedrijf.

1. Je bent sociaal aangelegd

In de club sta je soms bijna meer te socializen dan te dansen. En dat socializen is een hele kunst wanneer je door keiharde muziek moet schreeuwen en vaak te maken hebt met mensen die erger van de kaart zijn dan jij. Gelukkig ontwikkel je op die manier een set sociale skills waar je U tegen zegt. En die zijn natuurlijk zowel bruikbaar in de club als wanneer je op het kantoor je plekje probeert te veroveren.

2. Je hebt geleerd om te drinken

Doordat je een echte kroegtijger bent kun je als geen ander drinken. Je kan prima tegen een glaasje sterk en wordt dus ook niet zomaar onder de tafel gedronken wanneer je met een stel hoge piefen moet meedrinken. En dat is maar goed ook, want een vrouw die tegen alcohol kan komt niet alleen stoer over, het scheelt ook genoeg gênante momenten op de maandagochtend.

3. Je kunt tegen lange dagen

Simpelweg omdat je ook goed bestand bent tegen lange nachten. Je weet wat uithouden is op een lange avond, en dus ook op een vermoeiende kantoordag. Wanneer je collega’s melden dat ze ‘er echt helemaal klaar mee zijn voor vandaag’, spoor jij de rest aan om nog éven door te knallen (en in club nog één drankje te doen).

4. Je kan goed op hakken lopen

Ook een mooie bijkomstigheid. Je bent vaak genoeg op een stel hoge hakken uitgeweest. Je hebt er dronken avonden op moeten doorbrengen, enge trappetjes mee moeten op en aflopen en jezelf ermee op je fiets gehesen. Ja, op hakken lopen kun jij wel. En daarom kun je ook prima door het kantoor paraderen in een mooi pakje en op hoge hakken. Geen gewiebel, gewoon alsof je op sneakers loopt.

5. Je weet hoe je met baldadige mannen moet omgaan

Dit is misschien wel een van je meest waardevolle skills die je van het uitgaan mee kan nemen naar kantoor. Veel kantoren bevatten een prima handje vol aan baldadige mannen. Mannen die ontzettend het haantje willen zijn op kantoor en hier dan ook alles aan zullen doen om het duidelijk te maken aan de rest. Het gedrag kan vaak herkend worden aan elkander uitschelden, vervelende grappen maken, hard schreeuwen en vooral vrouwen ongemakkelijk laten voelen. Gelukkig laat jij je niet snel omver lullen en weet je hoe je terug moet bijten. Je hebt tenslotte al vaak genoeg van je af moeten bijten in de club.

6. Je weet hoe je indruk moet maken op iemand

Goed, dus je staat te kletsen met iemand op kantoor waarvan je weet dat het wel in je voordeel zou zijn als je een beetje goed overkomt. En hoewel we vaak niet weten hoe we onszelf moeten verkopen, weet een echte partygirl dat natuurlijk wel. Je weet precies hoe je je moet opstellen en wat je moet zeggen om iemand in te pakken. En hoewel je misschien je baas niet mee naar huis wil nemen, liggen de twee vormen van gesprekken grappig genoeg behoorlijk bij elkaar in de buurt.

7. Je weet hoe je een gesprek begint

Aankomen bij een nieuw bedrijf betekent dat je in korte tijd zoveel mogelijk nieuwe mensen moet leren kennen. En ja, dat kan best wel een beetje eng zijn. Waar moet je over praten met al die nieuwe mensen? Een echte partygirl weet natuurlijk wel raad. Praten over onzin is een van je beste kwaliteiten en nieuwe contacten aanknopen doe je natuurlijk ook in de club. Een eitje, die voorstellingsrondes op kantoor.

8. Je weet hoe je je moet kleden

Je zou kunnen denken dat een echte partygirl misschien ongepast op de werkvloer verschijnt, maar dan heb je het goed mis. Een echte partygirl weet hoe ze zich moet kleden voor iédere gelegenheid. En dat houdt dus in dat je zowel je outfit rockt op kantoor als in de club.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
8 x waarom partygirls zowel een succes zijn in de club als op kantoor
Sluiten