Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 9 juni 2019

Kiss me: 8 x waarom zoenen enorm goed is voor jouw gezondheid

Een kusje in de nek of op je voorhoofd, mannen weten ons soms goed te verleiden. En dat vaak van het een het ander komt is geen shocking nieuws. Wij zijn allemaal vast wel dol op een goede partij vol snogging en french kissing en anders ben je dat nu al helemaal. Zoenen is namelijk super goed voor je gezondheid. Nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw verder...

Ook zo’n last van hooikoorts met dit weer? Zoenen is hét wondermiddel.

1. Top tanden

Zoenen is super goed voor jouw tanden. Bij een flinke zoenpartij maken jij en je crush veel speeksel aan. Speeksel zorgt goed voor jullie tanden. Tandplak en bacteriën die tandbederf veroorzaken maakt met jullie power kissing geen schijn van kans.

2. Chilled out

Over power kissing gesproken, een flinke zoenpartij zorgt er ook voor dat jij minder stress hebt. Stress wordt veroorzaakt door het stofje cortisol. Doordat je zo opgaat in je zoensessie wordt er minder cortisol aangemaakt door je lichaam en zul je je een stuk meer ontspannen voelen.

3. Gewoon heel erg gelukkig

Doordat je minder stress hebt zul je ook merken dat je een stuk gelukkiger bent. En dat komt natuurlijk allemaal door zo fijn te zoenen. Door een potje tongworstelen wordt door het lichaam endorfine aangemaakt waar wij heel gelukkig van worden. Of gewoon door het feit dat je zo’n geweldige match hebt gevonden.

4. Liefdeshormoon

Wat zoenen allemaal wel niet kan doen. Het is namelijk ook nog eens heel goed voor je relatie. Bij het zoenen wordt het ‘liefdeshormoon’ aangemaakt. Dit hormoon zorgt ervoor dat je samen een intense band opbouwt en niets fijner dan dat toch?

5. Jouw beste cardio

Nog geen perfecte work-out gevonden die bij jou past? Ga dan lekker zoenen. Met een goed potje zoenen verbrand je al zo’n 30 calorieën in een kwartier. Dit is meer dan dat je een flink stuk zou gaan wandelen, wat jammer nou.

6. Goedkoopste anti-rimpel remedie ooit

Yes, zoenen zorgt voor een strak gezicht. Doordat je zoent, span je wel zo’n 34 spieren aan in je gezicht. Bye, bye rimpels.

7. Hoofdpijn was nog nooit zo’n goed excuus geweest

Ook is zoenen de perfecte remedie tegen pijntjes zoals hoofd-en rugpijn. Doordat je zo lekker relaxed aan het zoenen bent ontspannen jouw aderen zich en kan zo het bloed beter stromen. Prima excuus om even heerlijk zoenen. Ook zul je zo gauw merken dat je klaar bent voor flink wat sexy time.

8. Ready for more

Seks is super goed voor je gezondheid en wat is nou fijner om een zwoele sekspartij te beginnen dan met heerlijk zoenen? Zoenen is het perfecte onderdeel van voorspel en zorgt er voor dat jij en je lief flink tevreden eindigen…

Reageer op artikel:
Kiss me: 8 x waarom zoenen enorm goed is voor jouw gezondheid
Sluiten