Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 10 september 2019

9 dingen die onze vriendjes gewoon niet begrijpen

Vrouwen komen van Venus en mannen komen van Mars. Soms denken we toch echt dat daar wel een kern van waarheid in zit verscholen. Want sommige dingen snappen onze vriendjes gewoon niet. Of het wil er maar niet in. Wat dan zoal? Herken er op los dames..

1. Wat we gaan eten vanavond is gewoon een grote beslissing

Begrijp nou toch gewoon dat de keuze tussen sushi en Indisch een lastige en vooral belangrijke beslissing is die moet worden genomen. Heb ik morgen wel zin in de restjes? Heb ik zin in soja of pinda saus? Vis of vlees? Er zijn zoveel dingen die moeten worden afgewogen. Haast me nou alsjeblieft niet.

2. Als je me kwaad maakt zul je ook echt je best moeten doen om het goed te maken

Ja, we willen dan ook écht even weten dat je er alles voor over hebt om het goed te maken. En oh wee als je me probeert aan het lachen te maken. Dan word ik alleen nog maar kwader.

3. Als je uit jezelf iets voor me opruimt op de juiste manier, dan bestaat er een kans dat ik vanavond in je favoriete lingeriesetje naar bed kom.

Je heb de afwas gedaan? Uit jezelf?!?

4. Heb het niet over je ex tenzij ik er expliciet naar vraag

Doe-het-niet-mannen.

5. Ik kleed me niet altijd voor jou

Soms doe ik iets aan waarvan ik weet dat de vrouwen het zullen waarderen. Zoals een schattige jumpsuit. Het kan me niet schelen dat je mijn billen er niet zo mooi in vindt als die lage spijkerbroek, ik ben er gewoon gek op.

6. Ja, ik bespreek onze relatie met mijn vriendinnen tot in detail

En uiteindelijk heeft onze relatie daar baat bij, geloof me maar. Het zorgt namelijk soms ook dat ik niet zonder goede reden kwaad op je word omdat mijn vriendinnen me al hebben gekalmeerd.

7. Ik heb ’s ochtends even dat uurtje voor mezelf nodig

Ik wil mijn make-up kunnen aanbrengen, mijn haar kunnen doen en de overige twintig minuten voor mijn kast staan te mekkeren dat ik niets heb om aan te trekken. Alleen ja.

8. De natte handdoek

Misschien maakt het jullie niets uit dat je bij je volgende douchebeurt datzelfde natte hoopje stof moet oprapen en je er vervolgens weer mee moet afdrogen. Maar wij vinden dat wel erg. Om over de geur van schimmelende handdoeken nog maar niet te spreken.

9. Nee is meestal ja

‘Nee, echt prima dat je nu al gaat’, ‘Nee, ik ben niet boos’, ‘Nee, je hoeft het nu niet goed te maken’. Vaak bedoelen we helaas toch echt dat we júist extra aandacht en liefde willen op dat moment. Maar dat gaan we natuurlijk niet zomaar toegeven. Overigens is een ‘nee’ op alles wat met seks te maken heeft ook écht een néé.

Reageer op artikel:
9 dingen die onze vriendjes gewoon niet begrijpen
Sluiten