9 gezonde alternatieven voor producten waarvan je het niet eens door zult hebben

Gezond eten staat hoog op ons to-do lijstje. Echter kan het soms toch moeilijker zijn dan we willen toegeven. Of we hebben geen zin, of het kost teveel moeite, of we zijn gewoon niet op een plek waar gezond eten voor de hand ligt (hallo, frietje), maar het is vooral erg wanneer we geen zín hebben om gezond te doen. Echter zijn er toch een aantal dingen die je kunt omgooien in je dieet waarbij je niet eens hoeft te merken dat je gezond bezig bent.

[one_half][/one_half][one_half_last]Van plantaardige olie naar olijfolie
Olijfolie bevat bommen vol goede vetten. Maar dat is niet de belangrijkste reden om deze overstap te maken. Nee, plantaardige olie wordt namelijk altijd verkregen via een chemisch proces. Niet top voor het milieu, niet top voor jou.[/one_half_last]

[one_half][/one_half][one_half_last]Van 0% vet yoghurt naar 0% vet Griekse yoghurt
De meeste yoghurts met 0% vet en een smaakje bevatten alsnog veel suiker. Griekse yoghurt zorgt juist voor een dubbele inname van proteïnen, maar de helft van de calorieën en bevat weinig tot geen suiker.
[/one_half_last]

[one_half][/one_half][one_half_last]Van geraffineerde suiker naar ahoornsiroop
Ben je een echte zoetekauw en kun je de suiker maar niet laten staan? Stap dan over naar ahoornsiroop. Het is een natuurlijke zoetstof mét vitamines en mineralen. Echter blijft het een vorm van suiker, wat je nog steeds beter met mate kan nuttigen.
[/one_half_last]

[one_half][/one_half][one_half_last]Van zout naar kruiden
Hoewel zout in ons dieet essentieel is, krijgen we er bijna allemaal teveel van binnen. Teveel zout leidt weer tot een hoge bloeddruk, hartritmestoornissen en beroertes. Kies dus liever voor lekkere kruiden om je eten op te spicen. Het kan gemakkelijk.
[/one_half_last]

[one_half][/one_half]Van melk naar amandelmelk
Wist je dat er in amandelmelk meer calcium zit dan in een glas melk? Daarbij bevat een glas melk 103 calorieën, waar amandelmelk vaak maar 30 calorieën bevat. De zoete smaak van de amandelen is ook meteen extra lekker door je smoothies of baksels.[one_half_last][/one_half_last]

[one_half][/one_half][one_half_last]
Van muesli naar havermout
Alleen al om de hoeveelheden suiker die in muesli zit is het een verstandige keuze om over te stappen naar havermout. Havermout zit bomvol goede vezels en vitamines en is in combinatie met yoghurt en rood fruit een echte treat.[/one_half_last]

[one_half][/one_half][one_half_last]
Van spaghetti naar pompoenspaghetti
Tja, we proberen allemaal een beetje van de heftige koolhydraten af te stappen. Anderzijds zijn we wel gek op pasta. Wat doe je dan? Dan ga je voor een pompoenspaghetti. Je eet meteen je portie groente en het smaakt ook nog eens heerlijk.[/one_half_last]

[one_half][/one_half][one_half_last]
Van aardappelen naar zoete aardappelen
Zoete aardappelen bevatten vitamine A en C wat goed is voor de ogen en het immuunsysteem. De aardappels met de diepste kleuren zijn de aardappels met de meeste voedingswaarde. Op naar een kleurrijke maaltijd!
[/one_half_last]

[one_half][/one_half][one_half_last]
Van rijst naar quinoa
In calorieën zul je waarschijnlijk niet veel verschil zien tussen rijst en quinoa. Echter is quinoa wel stukken gezonder voor je. Quinoa bevat namelijk dubbel zoveel proteïnes, zes keer meer calcium en tien keer meer vezels. Wow. Superfood indeed!
[/one_half_last]

Reageer op artikel:
9 gezonde alternatieven voor producten waarvan je het niet eens door zult hebben
Sluiten