Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 1 apr 2016

9 hacks om voor eens en voor altijd op tijd te komen

Ja, het is mogelijk. Ook voor jou, als chronische te laat komer. Geef de moed niet op, want er is hoop. Met deze tips en tricks is het voor echt iedereen mogelijk om op tijd te komen.

1. Zet alle klokken in je huis een paar minuten vooruit

Of maak er een kwartier van als je écht een chronische te laat komen bent. Deze truc is al oud, maar werkt nog steeds. Mits je jezelf voor de gek kunt houden dan.

2. Als je met de trein gaat: check iedere dag ns.nl om vertragingen vroeg op het spoor te zijn

En heb een alternatieve route als back-up plan. Niets zo frustrerend als een keer op tijd van huis gaan en dan alsnog te laat komen, omdat de trein niet reed.

3. En check het weerbericht

Want je weet wat ijzel en vallende blaadjes doen hè.

4. Ga er altijd vanuit dat je vertraging hebt

Altijd. Met welk vervoersmiddel je je ook voortbeweegt. Misschien ga je fietsen en is er een wegversperring of staat de brug onwijs lang open. You never know.

5. Zorg dat je ergens een kwartier te vroeg bent

Ga dan rondjes lopen in de omgeving, of ergens in een portiek staan Instagrammen tot het preciés tijd is om naar je afspraak te gaan. Je brengt stipt zijn naar een heel nieuw level op deze manier.

6. Pak ruim van tevoren je spullen

Want je verkijkt je er altijd op hoe lang het eigenlijk duurt om je portemonnee, oortjes en make-up tasje bij elkaar te grabbelen. Of je vergeet iets als je het op het laatste nippertje doet, waardoor je weer terug naar huis gaat en je weer veel te laat arriveert. Zucht.

7. Zorg voor ruimte tussen je afspraken

Nee, dat heet geen ‘tijdverspilling’ dat heet ‘verstandig’ en ‘slim’.

8. Zet een wekker op het moment dat je de deur uit moet

En go!

9. Als je op tijd klaar bent om te vertrekken: begin geen nieuwe taak

Dit is herkenbaar voor iedereen die chronisch te laat komt. Je bent zo blij dat je op tijd klaar bent met je ochtendritueel, dat je denkt dat je ook nog wel even je tas opnieuw kunt inpakken, de was kunt uitzoeken of al je vriendinnen kunt appen. Nee, daar heb je geen tijd voor. Ga de deur uit. Nu.

LEES OOK: Ben je weer te laat vanochtend? Deze 7 dingen denkt iedereen over je

Reageer op artikel:
9 hacks om voor eens en voor altijd op tijd te komen
Sluiten