9 herkenbare situaties voor mensen die graag dutjes doen

Je kent het gevoel: het is nog licht buiten, je wordt een beetje rozig, je oogleden worden zwaar, je ledematen zijn bijna niet te tillen, je moet een beetje gapen, mensen praten tegen je maar niets blijft echt hangen, je hoofd zakt telkens een beetje. Als je deze symptomen hebt kan het maar een ding betekenen: jij hebt een dutje nodig. En wel nu. Jij zult deze situaties vast herkennen.

1. Rond 16.00 uur heb jij koffie nodig

Als je niet in de positie bent om even je twintig minuutjes van rust te pakken, heb jij cafeïne harder nodig dan zuurstof.

2. Lijnen in je gezicht die geen rimpels zijn

Mensen vragen je wel eens wat je op je gezicht hebt zitten en jij weet het antwoord al: je hebt een afdruk van je kussen op je gezicht.

3. Deadlines worden bijzaak

Je hebt eigenlijk iets wat écht af moet, maar je weet dat je productiever bent na een vlug dutje. Die vervolgens twee uur duurt.

4. Smokey eyes of geen make-up

Je weet dat je make-up er niet uit gaat zien, omdat je met je gezicht in een kussen gaat liggen. Hierdoor rock je al snel smokey eyes, omdat je make-up toch uitloopt. Je andere optie is de ultieme nude look, namelijk helemaal geen make-up dragen.

5. Je hebt alarmen op je telefoon voor elk tijdstip van de dag

Je weet maar nooit wanneer je even een schoonheidsslaapje nodig hebt. Daarom ben je goed voorbereid en heb je alarmtijden voor elk minuut van de dag klaarstaan.

6. Jouw bank is voorzien van de zachtste dekentjes

Je weet dat dutjes niet per se op een bed hoeven te gebeuren. Dutjes vinden ook vaak op de bank plaats en dan is het fijn als het natuurlijk wel zo comfortabel mogelijk is.

7. Je bent niet te genieten zonder dutje

Je stem is een mengelmoes van emoties. Je bent een beetje aan het lachen, een beetje aan het zeuren, een beetje aan het huilen, een beetje dramatisch aan het doen.

8. Je wordt boos op kinderen die niet willen slapen

Wat is hun probleem? Als iemand midden op de dag naar je toekwam om te zeggen dat je moest gaan slapen, zou je diegene waarschijnlijk uit blijdschap zoenen en vervolgens huppelend op zoek gaan naar een slaapplek.

9. Ertegen vechten is zinloos

Als slaap wil winnen, ben je machteloos. Je moet eraan toegeven. Dit kan wel betekenen dat je opeens ligt te slapen in de tram en je halte mist.

LEES OOK: Oh yeah! Dit is waarom slapen je slimmer én gelukkiger maakt

Reageer op artikel:
9 herkenbare situaties voor mensen die graag dutjes doen
Sluiten