Life 1 apr 2016 Joke-Jiers Botma

9 momenten waarop je zo graag weer kind zou willen zijn

We hebben in onze gedachten veel te lang uitgekeken naar het moment dat we ´groot´ waren. Want dat was het moment dat niemand meer iets voor jou zou kunnen bepalen. Toch kijken we soms met een beetje weemoed terug op die heerlijke kindertijd en vooral op deze negen momenten:

1. Als je een kledingcrisis hebt

Als kind bestonden dat soort problemen niet. Je moeder kocht je kleding en kleedde je ook nog aan, wat een luxe. Wat je aan had boeide je sowieso weinig. Als het maar lekker zat en je er mee in bomen kon klimmen.

2. Als het maandagochtend is

In de grote mensenwereld betekent maandagochtend de eerste dag van de werkweek en daarmee ook de vervelendste. Je hebt moeite om je bed uit te komen en kijkt op tegen die grote berg werk die op je ligt te wachten. Vroeger was maandag gewoon een andere dag waarop je deed wat je altijd deed: spelen,ravotten en lachen.

3. Als je ziek bent

Vroeger als je een griepje had kon je heerlijk bij papa en mama op de bank liggen. Er werd een kleedje over je heen gelegd en je temperatuur werd secuur elk uur in de gaten gehouden. Beschuitjes met jam en lauwe kopjes thee werden je met liefde gebracht. En dan je oma niet te vergeten, die je een fruitmand bracht.

4. Als het Sinterklaas is

Want het feit dat je geloofde in de leugen dat deze goede man jouw alle cadeaus gaf die jij wilde was magisch. Het was de leukste tijd van het jaar, en je was letterlijk en figuurlijk zo blij als een kind. Tegenwoordig weet je precies of je broer of zus jouw lootje heeft getrokken. Nog steeds leuk, maar zo leuk als toen gaat het nooit meer worden.

5. Als je belastingaangifte moet doen

Als kind wist je niet eens wat het was. Nog nooit was het zo fijn om onwetend te zijn over ´grote mensenzaken´

6. De fantasie van een kind

Je geloofde dat dinosaurussen echt bestonden en je had het ene na het andere grote verhaal in de kring op maandagochtend. Je geloofde dat je vader superman was en je moeder koningin. Je geloofde dat Mickey Mouse in Disneyland echt was en je knuffels leefden werkelijk. Wat een rijkdom die fantasie want dat maakt je leven echt mooier.

7. Als je jarig bent

Want nu kan je het helaas niet meer maken om in een prinsessenjurk en plastic kroontje je vriendinnetjes op te halen om naar het zwembad te gaan en met natte handen een patatje met te eten. En stiekem waren dat echt de allerleukste verjaardagen ooit.

9. Als je geld op is

Vroeger had je geen eigen geld en dat was eigenlijk verrekte fijn. Papa en mama betaalden alles voor je. Je onderdak, je kleding, je eten, je speelgoed en je vakanties. Nu moet je soms een week lang op pasta pesto eten omdat je geld weer eens op is. En het gevoel van blut zijn doet echt pijn.

9. Als je barbies ziet

Je hart gaat harder kloppen als je oog valt op een wel hele mooie barbie. Want die wil je stiekem nog steeds heel graag bezitten. En ze dan uiteraard de mooiste pakjes aantrekken en er de hele dag naar kijken. Zucht, wat was die tijd heerlijk als klein meisje.

LEES OOK: 13 x trends die vroeger hotter dan hot waren voor vijf minuten

Reageer op artikel:
9 momenten waarop je zo graag weer kind zou willen zijn
Sluiten