Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 6 nov 2016

9 redenen waarom we nog steeds verliefd zijn op Love Actually

Dertien jaar na dato vinden we Love Actually nog steeds een van de leukste films ooit gemaakt. Het is weer bijna Kerstmis en dat betekent dat je 'm weer eindeloos kunt kijken. Dit zijn de negen redenen dat Love Actually nog altijd een heerlijke film is om bij weg te smelten.

1. De geweldige rol van Hugh Grant

Hoe hij danst in zijn gigantische huis. En uiteindelijk zijn zoektocht naar Natalie. Het is gewoon heerlijk om naar te kijken.

2. Niet alles loopt op rolletjes en daar krijg je juist een goed gevoel van

Sarah en Karl zijn verliefd op elkaar, maar door Sarahs geestelijk gehandicapte broer wordt het uiteindelijk niets. Het verdriet van Karen is hartverscheurend als ze ontdekt dat haar man Harry een ketting heeft gekocht voor zijn secretaresse Mia. Net als in het echte leven gaat het niet perfect. Het is niet per se ‘ze leefden nog lang en gelukkig’ en eigenlijk is dat heel prettig.

3. Sommige dingen zijn totaal onverwacht

En dan is het echt genieten. De beetje sukkelige Colin is seksueel gefrustreerd en vertrekt naar Amerika. Hij denkt dat vrouwen daar als een blok vallen voor zijn accent. Als kijker denk je dat hij gek is geworden en bedroefd terug zal keren. Maar nee, hij had gelijk.

4. Het nummer ‘Christmas is all around’ zingt heerlijk weg

Je kunt je bijna niet meer voorstellen dat het nummer oorspronkelijk ‘Love is all around you’ was.

5. Omdat het niet alleen over romantische liefde gaat maar alle vormen van liefde

Maar over alle soorten liefde die je kunt voelen in het leven. De liefde voor je broer, voor je zoontje. Het is allemaal even belangrijk en hartverwarmend.

6. Dit is de liefste scene ooit

Je kunt je natuurlijk afvragen waarom je de vrouw van je beste vriend de liefde zou betuigen als je weet dat ze net getrouwd is. Maar dat doe je niet. Want het is gewoon het meest romantische wat je ooit hebt gezien.

7. ‘Mr Bean’ die het fantastisch doet als cadeau-inpakker

Zelfs al wil je niet dat Harry vreemd gaat met Mia en voor altijd gelukkig blijft met Karen, zelfs dan wil je nog dat de verkoper opschiet met het inpakken van de ketting. En je kunt niets anders dan lachen, wanneer de verkoper achterblijft met het pakket, omdat hij te traag was.

8. De allerliefste kalverliefde die je ooit hebt gezien

Tussen Sam en Joanna. Sam laat zien hoe eenvoudig de liefde kan zijn. En het is natuurlijk de beste vliegveld scène ooit gemaakt.

9. Omdat ‘All I want for Christmas’ gewoon het beste kerstliedje ooit is

Punt uit.

Lees dit ook even: Deze 8 films zullen je beter laten voelen over je relatiestatus

Reageer op artikel:
9 redenen waarom we nog steeds verliefd zijn op Love Actually
Sluiten