Omani McDaniels
Omani McDaniels Life 9 mrt 2016

9 situaties waar álle hartige snoeperds zich in kunnen vinden

Koekjes, chocola, snoep, ijs of taart? Nee, dank je. De hartige lovers worden niet extatisch van het zien van druipende karamel. Zij willen zout, zout en nog eens zout. Hier wat herkenbare situaties voor de zoute snoeperds onder ons.

1. Liever voor en hoofd, dan hoofd en na

Als je uit eten gaat met vrienden, kunnen ze erop rekenen dat jij een voorgerecht en hoofdgerecht neemt. Dit betekent wellicht dat je in je eentje zit te eten, terwijl je gezelschap wacht tot je bent uitgegeten. Maakt je niet uit. Jij laat de kans niet lopen om twee keer hartig te bestellen tijdens het eten.

2. Naar de bioscoop

Er zijn rijen van Maltesers en M&M’s, maar jij gaat recht op de popcorn af. Jij hoeft die zoete meuk niet en geen van je vriendinnen hoeft zelfs voor te stellen om een gemengde popcorn te nemen. Jij neemt lekker een zoute, helemaal voor jezelf. Die je hoogstwaarschijnlijk al op hebt voordat de voorstukjes voorbij zijn. Ach, het is het waard.

3. Na het eten

Je ziet iedereen aan tafel de appeltaart naar binnen werken, alsof ze al dagen niet gegeten hebben. Maar jij weet waar je naar smacht. Een heerlijke kaasplank met Brie de Meux, Epoisses, Roquefort, Blue d’Auvergne en Camembert. Parisiens weten wat leven is. Een goede port of rode wijn ernaast en smikkelen maar.

4. Uitdelen

Waarom wordt altijd snoepgoed en gebak uitgedeeld als iemand trakteert? Alsof kaasblokjes en vlees niet als traktatie telt?! Beetje mosterd erbij, wat zilveruitjes en jij eet dat hele bord op. Hetzelfde geldt voor theetijd met koekjes. Doe jou maar gewoon kaaskoekjes met een wijntje.

5. Ontbijten

Wafels en pannenkoeken zijn niet aan jou besteed. Mits ze zijn gemaakt met kaas en spek. Het is niet dat je zoet níet lekker vindt, het is gewoon dat een lekker zout hapje jouw smaakpapillen verzadigd op een manier waar zoetigheid gewoon niet tegenop kan.

6. Broodje smeren

Al die mensen die alsmaar hagelslag, chocopasta of jam op hun brood smeren. Hoezo geen eitje? Hoezo geen krabsalade? Hoezo geen grillworst? Hoezo geen filet americain? Ik herhaal: hoezo géén filet americain?

7. Cheat dag

Oké, eens in de zoveel tijd hoef je niet aan je lijn te denken en mag je iets eten wat je normaal niet zou nemen. Anderen zouden snel kiezen voor cheesecake of iets anders met zoveel mogelijk suiker, maar niet jij. Pizza, friet of een cheeseburger? Kom maar door.

8. Na het uitgaan

Dit is jouw moment. Vrijwel iedereen wil na het stappen iets hartigs hebben en jij mag weer volop genieten. Kaassoufflé, shoarma, frikandel speciaal, kapsalon, het maakt jou allemaal niet uit. Zolang het maar zoutig is.

9. Snacken

Waar anderen regelrecht naar de chocoladeafdeling van de supermarkt rennen, ben jij bij de chips te vinden. En als die zogenaamde zoetekauwen een handje in je chipszak proberen te steken, is jouw ‘pardon?’ blik onverslaanbaar.

Je zult waarschijnlijk vaak op je dak krijgen van vriendinnen die vragen: waarom hou je niet van zoetigheid. Ze moeten het maar zo zien, op deze manier is er meer voor hen. Smaken verschillen gewoon. En jij weet precies wat jouw smaak is. Hartig!

LEES OOK: Foodtrends: dit is wat je in 2016 zéker wilt eten en drinken

Reageer op artikel:
9 situaties waar álle hartige snoeperds zich in kunnen vinden
Sluiten