9 struggles die alleen vrouwen herkennen die hun haar steilen

Je bent volgens anderen gezegend met een bos krullen of een mooie slag en dat is éigenlijk ook waar. Toch voel jij je op je mooist met steil haar. Alleen komen bij die steile lokken toch heel wat struggles kijken die jij als geen ander begrijpt:

1. Als je je steiltang bent vergeten breekt er paniek uit

Ook al ga je maar één nachtje weg van huis, je moet en zal die steiltang bij je hebben. Als het een keer voorkomt dat je je steiltang bent vergeten breekt er zware paniek uit. Je lover is al regelmatig met je teruggereden om alsnog die steiltang op te halen.

2. Je haar wassen voor jou is een hele onderneming

Want als je haar nat wordt dan weet je zeker dat er een grote klus op je zit te wachten. Dat houdt in: allereerst in de douche je haar voorzien van een specifieke shampoo en conditioner. Daarna ben je nog uren bezig om je haar weer enigszins sleek te krijgen. Douchen is niet zomaar iets om even te doen, het vereist planning en geduld.

3. Voordat je gaat steilen is voorbereiding een absolute must

En dat is niet enkel en alleen één product. Daar komen verschillende serums en hittebeschermers bij kijken. Het is voor jou doodgewoon om alle producten uit te stallen en het natuurlijk in een bepaalde volgorde gebruiken. Pas dán kan je eindelijk dat doen wat je wilt doen; je haar steilen.

4. Je kan nóóit even ‘snel’ je haar doen

Voor jou zit het er simpelweg niet in om even snel je haar te doen. Je haar doen zoals is een hele onderneming. Als je toevallig met je natuurlijke bos krullen op de bank zit en iemand vraagt of je een drankje wilt doen dan vertel je ze alvast dat je een uurtje later bent. Je krullen zijn zo hardnekkig als de pest en die krijg je er echt niet zó snel uit.

5. Je haar is al bijna een paar keer in vlammen opgegaan

Jij en je steiltang zijn al jaren BFF’s. Je hebt er al een groot aantal versleten. Echter is het al een paar keer gebeurd dat je geliefde steiltang een beetje oververhit was en dat er toch een brandlucht vanaf kwam. Soms rook je haar er nog minuten naar.

6. Iedereen vraagt waarom je je haar steilt

Eh, gewoon omdat je het mooi vindt? Toch vindt iedereen het nodig om het te vragen en om vervolgens ook nog eens een oordeel te hebben. Ze vinden het dóódzonde dat jij je haar steilt. Je krullen zijn toch prachtig? Jij vindt het niet doodzonde maar vooral dóódvermoeiend dat je elke keer dezelfde opmerkingen krijgt.

7. Ze drukken je graag op je hart dat het slecht voor je haar is

Ze doen altijd alsof je niet goed bij je hoofd bent. Je wordt lichtelijk geïrriteerd als mensen je weer als een schooljuf toespreken. Kunnen ze niet een beetje begrip hebben voor je moeilijke haarsituatie?

8. De achterkant steilen is nog steeds een crime

Je bent ondertussen een pro geworden in het steilen van je haar. Alleen is het soms nog wel eens lastig om de achterkant goed te steilen. Soms overkomt het je dat er nog een gekke slag in zit en wanneer je dat ontdekt ben je allesbehalve blij.

9. Je bent altijd bang dat je de steiltang in het stopcontact hebt gelaten

Het overkomt je regelmatig dat je een beetje in paniek raakt. Je weet namelijk niet meer zeker of je de steiltang uit het stopcontact hebt gehaald. Je bent meteen bang dat je bed ondertussen in de fik staat en dat je elk moment kan worden opgebeld door de brandweer omdat je stekkie tot de grond is afgebrand. Gelukkig blijkt deze angst vaak onnodig.

En dan nog maar hopen dat het niet gaat regenen..

LEES OOK: 9 struggles die alléén vrouwen met dik haar hebben

Reageer op artikel:
9 struggles die alleen vrouwen herkennen die hun haar steilen
Sluiten