9 struggles die alléén vrouwen met dik haar hebben

Knijp maar in je handjes dat je gezegend bent met zo'n mooie dikke bos haren op je knappe hoofd. De kans is groot dat je regelmatig complimenten ontvangt over je haar en er stiekem ook wel blij mee bent. Maar dat wil niet zeggen dat het leven van een vrouw met dik haar altijd even makkelijk is. Over de volgende negen dingen mag je best af en toe klagen:

1. Geen enkel elastiekje past goed om je haar heen

Één keer is net iets te los en twee keer past niet om je haar heen. Als je dan eindelijk wel een elastiekje hebt gevonden die goed past, hangt je paardenstaart na tien minuten alweer in je nek, omdat je haar zo zwaar is. Zucht.

2. Je zit gerust 4,5 uur in de kappersstoel voor highlights

Als je kapper het goed wil doen zal ‘ie nooit grote plukken pakken maar juist voorzichtig te werk gaan. Hij pakt plukje voor plukje en zorgt dat jouw highlights perfect worden. Het nadeel is echter wel dat door zijn vakmanschap en oog van detail het uren duurt voordat jij weer de salon uitloopt. Jouw haar is namelijk niet klaar na 23 folies, maar je hebt er minimaal 100 nodig.

3. Het kost je een fortuin

Doordat je dik haar hebt, heb je meer shampoo nodig, meer crèmespoeling, meer verf bij de kapper en ga zo maar door. Je redt het nou eenmaal niet met één drupje shampoo. En waar anderen een kleine rekening hebben bij de kapper, gaan er bij jou minimaal drie tubes doorheen. Zeker als je ook nog lang haar hebt. Niet fijn voor de portemonnee.

4. Het duurt ook eeuwen voordat je haar droog is

Je wast je haar het liefst ’s avonds. Als je het ’s ochtends doet, ben je alleen al een half uur bezig om je haar enigszins een beetje droog te krijgen. Föhnen duurt eeuwen met als gevolg een lamme arm en tijdgebrek om je haar daarna nog in model te brengen. En doordat je haar zo dik is en het slecht droogt, stort je kapsel altijd in zodra je buiten komt. Doordat het namelijk nog een beetje nattig blijft, heeft je haar alle mogelijkheid om terug te gaan in zijn natuurlijke stand. Great.

5. Echt iedereen wil aan je haar zitten

Ook mensen die je niet eens kent komen naar je toe en denken dat het normaal is om aan jouw haar te zitten. Wel fijn dat je een complimentje binnen hebt gesleept. Doet iedere vrouw goed.

6. Water is jouw aartsvijand

Als je haar nat is wordt het namelijk twee keer zo zwaar. Bij jou is dat, zonder grappen, echt best wel zwaar. Nadat je uit de zee komt bijvoorbeeld kan je het ook niet snel even in een natte staart doen. Dat doet simpelweg te veel pijn. Na je kinderjaren begon je je ook te beseffen dat het misschien handig was als je je hoofd boven het water hield.

7. De zomer en je haar zijn geen vrienden

Je hebt het heet op je hoofd met al dat haar. Ook al doe je je haar uit je gezicht dan is het nog een ramp omdat je hoe dan ook gigantisch veel haar op je hoofd hebt. Ook nog eens donker haar? Gefeliciteerd, dan heb je helemaal een warm hoofd. Vaak een zegen, maar in de hitte soms ietwat vervelend.

8. Je moeder heeft een dagtaak aan je haar gehad

Kinderen kunnen nogal slordig zijn en jij ging echt niet zelf braaf je haar borstelen en vlechten elke dag. Bovendien kon je dat ook nog niet echt toen je vier jaar oud was. Je moeder is ondertussen een echte pro geworden in de meest ingewikkelde vlechten die jouw haar in bedwang hielden.

9. Je losse haar is all over the place

Je moet af en toe je best doen om haar uit je gezicht te houden als je het los hebt. Je bent heel handig geworden om je haar zo sexy mogelijk uit je gezicht te halen met je hand. Het is zo, dat losse haar staat prachtig maar jij wordt er soms echt gek van.

Wil jij niets liever dan je haar wat minder vaak wassen?

Wie weet bieden deze tips voor jou de ultieme oplossing. Klik op de foto om het te lezen:

Reageer op artikel:
9 struggles die alléén vrouwen met dik haar hebben
Sluiten