Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 15 jul 2015

9 super slechte ideeën die je in je twenties hebt, maar waar je nooit spijt van zult hebben

Je twintiger jaren zijn een paar van de mooiste jaren uit je leven. Je bent jong, de wereld ligt aan je voeten en je hebt nog niet teveel verantwoordelijkheden. Daarom is het belangrijk dat je voldoende gekke en domme dingen doet in deze periode, simpelweg omdat het nu allemaal nog kan. Slechte ideeën die je hebt in je twenties, maar waar je geen spijt van gaat hebben:

1. Je haar een keer in een bizarre kleur verven of het helemaal kortknippen

Ja we beginnen tam, maar dit is er zeker eentje die op het lijstje thuishoort. Al was het na een slechte break-up, je haren eens een geheel andere draai geven hoort er gewoon bij op deze leeftijd. Altijd al een brunette geweest met lang haar? Dan wordt het hoog tijd voor die blonde bob. Wat heb je te verliezen? Behalve wat haar.. Je twenties zijn er om af en toe risico’s te nemen.

2. Na een dronken avond meegaan met een bloedmooie toerist naar zijn hotel

Je staat in een bar met vriendinnen en raakt ineens aan de praat met een man die zo mooi is dat je bijna niet weet wat je er mee aanmoet. Jullie klikken als geen ander en eindigen aan het einde van de avond buiten zoenend tegen een auto/boom/deur aan. Hij vraagt of je met hem meegaat naar zijn hotel en je ziet eigenlijk geen reden om het niet te doen. Hoe mooi is deze man? Go crazy and go save.

3. Nachten doorhalen

Of dat nu op een geweldig feestje was, omdat je een tentamen moest halen of omdat je een vriendin probeerde te troosten die gedumpt was. Je haalt als twintiger nu eenmaal nachten door. En ja, die nachten zijn prachtig. Hoe moe je daarna ook bent.

4. Een lange relatie met iemand hebben

Je bent jong dus zou lekker moeten rondscharrelen. Maar nee, jij bent er zo eentje die per ongeluk wel een hele fijne man aan de haak sloeg op jonge leeftijd. Of je daar spijt van moet hebben? Absoluut niet. Je leert van en met elkaar en dat is iets wat je zeker mag koesteren.

5. Jezelf misselijk eten aan junkfood of snoep op een geniale avond met vriendinnen

Je bent nog jong en je spijsvertering werkt nog dusdanig goed dat het geen probleem moet zijn als je om de zoveel tijd bizar hard zondigt. We zouden zelfs een beetje boos worden als je het niet doet. Bel nu je beste vriendin en plan een foute avond in.

6. Véél te veel uitgeven aan een paar schoenen die je eigenlijk niet kon betalen

Je kon ze gewoon niet laten staan. Droomschoenen kun je gewoon niet laten staan. Zo werkt het niet. Je moet áf en toe splurgen. Dat hoort zo.

7. Je ziek melden van werk zonder enige goede reden

Omdat je zin hebt om te winkelen. Of omdat je gewoon zin hebt om een dagje in je bed liggen met Gilmore Girls

8. Een keer ongevraagd de auto stelen van je ouders om met vriendinnen naar het strand te rijden

Cause you’re a rebel like that.

9. Je hele huis overhoop halen met een uit de hand gelopen housewarming

De helft van jullie niet matchende servies is gesneuveld, de bank is een kotsvlek rijker en je mist één schoen. Maar óh, wat was het het weer waard.

Reageer op artikel:
9 super slechte ideeën die je in je twenties hebt, maar waar je nooit spijt van zult hebben
Sluiten