Dit zijn dé 9 tekenen dat jij ab-so-luut geen ochtendmens bent

Sommige mensen worden al wakker vóórdat hun wekker gaat. Ze voelen zich meteen energiek, steken hele verhalen af en rennen in alle vroegte door het park. Jij vindt die mensen maar irritant, want jij staat 's ochtends als een zombie onder de douche en voelt je pas een paar uur later weer mens. Nee, je bent geen ochtendmens.

1. Iedere ochtend neem je je weer dingen voor

Dat je vanavond écht vroeg naar bed gaat. Echt-echt-écht. Want je wilt morgen een keer fris opstaan. Oké, dat had je je gisteren ook voorgenomen, maar vanavond gaat het wel lukken.

2. Je snapt niet dat de samenleving niet anders ins ingericht

Wie heeft bedacht dat we om negen uur op ons werk moeten zijn? Die persoon zie jij als een martelaar. Iets later beginnen is toch ook prima?

3. Je bent verslaafd aan snoozen

De wekker een uur zetten voordat je ook maar van plan bent op te staan, vind jij heel logisch. Zodra je de snooze knop hebt ingedrukt, ben je weer meteen in dromenland.

4. Je hebt altijd haast ’s ochtends

Iedere ochtend is het weer een race tegen de klok. Je bent gewoon écht niet vooruit te branden. En nee, eerder opstaan is geen optie.

5. Je hebt een scala aan wekkers

Je hebt werkelijk alles geprobeerd. Van een wekkerradio tot een wake-up light en de slimme armband van Jawbone die je uit je slaap trilt als je het lichtst slaapt. Opstaan blijft het vervelendste moment van de dag.

6. Je wil niet aangeraakt worden

Lovers die knuffels willen of gezellig willen ontbijten, jij moet er niets van weten.

7. Aan ontbijten wil je sowieso niet denken

Je mond voelt kurkdroog en je maag protesteert. Koffie daarentegen kun je niet snel genoeg naar binnen krijgen.

LEES OOK: Ein-de-lijk: Dit is hoe je vroeg kunt opstaan zonder enige moeite

8. Je kunt mensen die zeggen dat het vanzelf went om vroeg op te staan wel wat aandoen

Want nee, je staat al eeuwen rond dezelfde tijd op en het went nooit. Iedere dag is het weer een gevecht om je ogen te openen.

9. Je bent jaloers op mensen die vóór hun werk al hebben gesport

Soms neem je het je ’s avonds voor – als je je fit en energiek voelt – om de volgende ochtend eerder op te staan en een rondje door het park te gaan rennen. Maar zodra je eerste wekker gaat, snap je totaal niet meer hoe je dat toch had kunnen bedenken. Je draait je nog één keertje om.

Reageer op artikel:
Dit zijn dé 9 tekenen dat jij ab-so-luut geen ochtendmens bent
Sluiten