9 x beauty mysteries die we maar niet opgelost krijgen

Soms vragen we ons wel eens bepaalde dingen af. Over onze vriendschappen, onze relatie, het leven. Maar de echte mysteries? Die blijven toch wel op het gebied van beauty. Sommige dingen kunnen we gewoon niet verklaren. Komt het omdat de industrie lui is? Zijn wij gewoon onkundig? Wisten we het maar.. Nee, de volgende beauty mysteries krijgen we echt niet opgelost:

1. Hoe worden onze make-up tasjes uiteindelijk toch altijd vies aan de binnenkant?

Hoé kan het nou. We draaien alles dicht alsof de inhoud nooit meer daglicht mag aanschouwen, en toch weet het tasje zich op een bepaald punt te hullen in een smoezelige combinatie van concealer, foundation, afgebrokkende oogschaduw en puntenslijpsel. Zo frustrerend.

2. Hoe komt het dat er nog geen nagellak is uitgevonden die weken blijft zitten?

Als we ruimteschepen naar de maan kunnen sturen, waarom is dit dan nog zo’n issue? We willen gewoon een nagellak kunnen opdoen die precies zolang blijft zitten als we zelf wensen. Dat moet toch haalbaar zijn?

3. Hoe komt het dat sommige beautyproducten alleen in prijs en niet in kwaliteit verschillen?

Meestal geldt toch echt de regel dat wanneer je meer betaalt, je ook daadwerkelijk betere kwaliteit ontvangt. En toch zijn er stiekem genoeg dupes die aantonen dat het ook stukken goedkoper kan. Zucht. Hoe moeten we nu ooit nog de wereld vertrouwen?

4. Hoe komt het dat je crème soms ineens niet meer werkt?

Hij heeft het al die tijd fantastisch gedaan. Weken, maanden, jaren misschien zelfs. En ineens heeft hij het met je gehad. Maar waarom nou toch? We rekenen op je, crèmepje. Je kunt niet zomaar besluiten dat je er geen zin meer in hebt? Zo doen wij dat ook niet hoor.

5. Waarom bestaat er nog geen goeie shampoo en conditioner in één?

Het wordt op de een of andere manier dan of niet goed schoon, of niet zacht genoeg. We zijn het er gewoon nog niet helemaal mee eens.

6. Hoe komt het dat alleen de kapper je haar eruit kan laten zien als dat van een filmster?

Je komt thuis, je kijkt in de spiegel en denkt w-a-u-w. ‘Dus mijn haar kán er gewoon zo uitzien. Goed, ik ga morgen precies hetzelfde doen als wat mijn kapper heeft gedaan en net zo hard shinen als vandaag.’ Keep on dreaming..

7. Waarom zijn er nog zoveel producten waar je nooit het laatste restje uit kunt halen?

Dit is ZO oneerlijk. Wat hebben die fabrikanten er nu aan om ons dat laatste restje niet te gunnen? Stop dan gewoon alles in potten. Dit is pure mishandeling.

8. Waar verdwijnen al die schuifspeldjes naartoe?

Serieus? We kopen er ongeveer 100 in en na een week hebben we er nog maar vier. Je zou toch zeggen dat je ze wel weer terugvindt met een grote schoonmaak of verhuizing, maar ho maar. Hetzelfde geldt voor elastiekjes.

9. Waarom gaat je lievelingslippenstift altijd zo snel op?

Oke wacht, dit punt valt misschien toch te verklaren..

Reageer op artikel:
9 x beauty mysteries die we maar niet opgelost krijgen
Sluiten